Novak najavio kraj dominacije "velike trojke"!

"Od njih, a pre svega Zvereva koji se pokazao kao lider nove generacije osvajanjem velikih titula, očekujem da uskoro počnu da osvajaju grend slemove. Pokazali su da mogu da budu izazov Rafi, Rodžeru i meni".

Tenis 31.12.2018 | 11:30
Novak najavio kraj dominacije "velike trojke"!
Jedan od najveći izazova Novaku Đokoviću u teniskoj sezoni koja je počela danas, neće biti samo stari rivali - Rafael Nadal i Rodžer Federer, već i nadolazeća generacija supertalentovanih tenisera koji su i u minuloj takmičarskoj godini pokazali da se na njih mora računati. Pre svih Aleksander Zverev i Karen Hačanov koji su na kraju sezone odneli dva najznačajnija trofeja i to pobedema u finalima pariskog mastersa i završnog mastersa nad istim čovekom - Đokovićem.

Iako je naš as bio vidno umoran nakon neverovatnih nekolio meseci tokom kojih je samleo sve pred sobom i vratio se na prvo mesto na listi, mora se priznati da su i Nemac i Rus odigrali zaista šampionski i hrabro, pokazavši da ne poštuju previše autoritete, što je crta najvećih. Svestan je toga i Đoković koji smatra da će ovaj izazov "velika trojka" teško uspeti da zaustavi. Šta više.

"Srećan sam kao teniser da vidim novu generaciju kako dolazi i osvaja velike titule. Mnogo je kvaliteta među njima. Upravo je ovom sportu potrebno da mladi pokazuju hrabrost i daju sve do sebe. Kao zaljubljenik u našu igru, drago mi je da to vidim. Od njih, a pre svega Aleksandera Zvereva, koji se pokazao kao lider nove generacije osvajanjem velikih titula, očekuje da uskoro počnu da osvajaju grend slemove. Oni su pokazali da mogu da budu izazov Rafi, Rodžeru i meni" rekao je Đoković u Abu Dabiju gde se priprema za nadolazeću sezonu i usput učestvuje na egzibicionom turniru.

Nole, Rafa i Rodžer dominiraju bezmalo dve decenije belim sportom uspevši pritom da se odupru prethodnim naletima što iz njihovih, što iz mlađih generacija, Ali, vreme neupitno ide, te i njih trojica polako ulaze u ozbiljne godine kada im tenis ipak nije apsolutni prioritet, za razliku od klinaca.

"Za sada smo nas trojica uspevali da se odupremo izazovima, mnogo godina to traje, ali se sada tenis menja. Sve je više izazova sa dolaskom talenata i ja kao navijač to pozdravljam", iskren je Nole.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar