Предвиђа се пад Доналда Трампа

Амерички физичар и писац Алан Лигхтман који је међу првима предвидио побједу на изборима актуелног америчког предсједника Доналда Трампа, сада предвиђа да ће Трамп у 2019. години бити смијењен, пише Дојче веле.  

Свијет 29.12.2018 | 18:55
Предвиђа се пад Доналда Трампа
Мале су шансе да ће се сљедеће године понашање америчког предсједника и његова политика промијенити, међутим, нови састав Представничког дома америчког Конгреса у којем преовлађују демократе и истрага специјалног савјетника Роберта Милера о руском мијешању у његову предсједничку кампању, довешће до његове смјене, предвиђа Лихтман.

-Мислим да је вјероватније да ће бити смијењен, него да неће – казао је Лихтман за ДW.

Након што је тачно предвидио резултате свих предсједничких избора 30 година уназад, Лихтман је постао медијски феномен када је, упркос главним процјенама, међу првима предвидио да ће Трамп побиједити на изборима за предсједника САД 2016. године.

Сада је, како се наводи, Лихтам убијеђен да ће Трамп од 2019. бити укључен у борбу да задржи своју предсједничку позицију, борбу за коју су велике шансе да ће изгубити.


Наиме, Трамп је до сада могао да се ослања на републикански Конгрес да га заштити од смјене или разрјешења дужности, у односно од процеса политичког суђења, који, како наводи, може да покрене једно већинско изгласавање у Представничком дому. 

Тај процес је, како се наводи, дуго био горућа тема међу Трамповим супарницима у Демократској странци у свјетлу избора за Конгрес на средини предсједничког мандата који су “обрнули” Представнилчки дом, у којем ће током 2019. године већину имати управо демократе.

-Републиканци су подржавали (Ричарда) Никсона све док докази нису постали толико очигледни да су за њих постали огроман терет. Не кажем да неће преживјети, кажем да је мала вјероватноћа – казао је Лихтман.

Чим се сазове нови Представнички дом под већинском владом демократа 3. јануара сљедеће године, Трампова смјена ће се из теорије преобратити у реалност, наводи се.

-Уколико Милер дође до поражавајућих открића, демократска база ће захтијевати смјену. Мислим да му (Трампу) пријети велика опасност од Милерове истраге – казао је Лихтман.

Он је додао да вјерује да ће Милер изнијети већи број оптужница и открити још више штетних информација које повезују Трампов круг људи са Русијом, чиме ће доказати завјеру за намјештање избора и поткопавање америчке демократије.

Лихтман је такође додао “да се не заборави: Ако Трамп буде смијењен, они не добијају за предсједника Ненси Пелоси, него Мајка Пенса, некога кога републиканци у Конгресу већински бирају прије него Трампа”.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ас

29.12.2018 18:23

А ста це мо ми тиме добити? Навијали смо за Обаму па за Трампа и ниста од тога.Сви су исти далеко им куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

29.12.2018 18:25

Долазеца одлазеца администрација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кјево

29.12.2018 18:39

Глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујка Сем

29.12.2018 19:54

Па то мала дјеца знају да це бити смијењен уколико не покрене негдје рат,Америка немозе функционисати без ратова.Нај јаца грана привреде у Америци је војна индустрија,паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.12.2018 22:27

А друга грана привреде је музика.......!!!

Name

Аустриа

30.12.2018 07:09

То је тацно неце историја записат у своје књиге дај било веце будале и клозета