Predviđa se pad Donalda Trampa

Američki fizičar i pisac Alan Lightman koji je među prvima predvidio pobjedu na izborima aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa, sada predviđa da će Tramp u 2019. godini biti smijenjen, piše Dojče vele.  

Svijet 29.12.2018 | 18:55
Predviđa se pad Donalda Trampa
Male su šanse da će se sljedeće godine ponašanje američkog predsjednika i njegova politika promijeniti, međutim, novi sastav Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojem preovlađuju demokrate i istraga specijalnog savjetnika Roberta Milera o ruskom miješanju u njegovu predsjedničku kampanju, dovešće do njegove smjene, predviđa Lihtman.

-Mislim da je vjerovatnije da će biti smijenjen, nego da neće – kazao je Lihtman za DW.

Nakon što je tačno predvidio rezultate svih predsjedničkih izbora 30 godina unazad, Lihtman je postao medijski fenomen kada je, uprkos glavnim procjenama, među prvima predvidio da će Tramp pobijediti na izborima za predsjednika SAD 2016. godine.

Sada je, kako se navodi, Lihtam ubijeđen da će Tramp od 2019. biti uključen u borbu da zadrži svoju predsjedničku poziciju, borbu za koju su velike šanse da će izgubiti.


Naime, Tramp je do sada mogao da se oslanja na republikanski Kongres da ga zaštiti od smjene ili razrješenja dužnosti, u odnosno od procesa političkog suđenja, koji, kako navodi, može da pokrene jedno većinsko izglasavanje u Predstavničkom domu. 

Taj proces je, kako se navodi, dugo bio goruća tema među Trampovim suparnicima u Demokratskoj stranci u svjetlu izbora za Kongres na sredini predsjedničkog mandata koji su “obrnuli” Predstavnilčki dom, u kojem će tokom 2019. godine većinu imati upravo demokrate.

-Republikanci su podržavali (Ričarda) Niksona sve dok dokazi nisu postali toliko očigledni da su za njih postali ogroman teret. Ne kažem da neće preživjeti, kažem da je mala vjerovatnoća – kazao je Lihtman.

Čim se sazove novi Predstavnički dom pod većinskom vladom demokrata 3. januara sljedeće godine, Trampova smjena će se iz teorije preobratiti u realnost, navodi se.

-Ukoliko Miler dođe do poražavajućih otkrića, demokratska baza će zahtijevati smjenu. Mislim da mu (Trampu) prijeti velika opasnost od Milerove istrage – kazao je Lihtman.

On je dodao da vjeruje da će Miler iznijeti veći broj optužnica i otkriti još više štetnih informacija koje povezuju Trampov krug ljudi sa Rusijom, čime će dokazati zavjeru za namještanje izbora i potkopavanje američke demokratije.

Lihtman je takođe dodao “da se ne zaboravi: Ako Tramp bude smijenjen, oni ne dobijaju za predsjednika Nensi Pelosi, nego Majka Pensa, nekoga koga republikanci u Kongresu većinski biraju prije nego Trampa”.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

As

29.12.2018 18:23

A sta ce mo mi time dobiti? Navijali smo za Obamu pa za Trampa i nista od toga.Svi su isti daleko im kuca.

ODGOVORITE
Name

Pendula

29.12.2018 18:25

Dolazeca odlazeca administracija

ODGOVORITE
Name

Kjevo

29.12.2018 18:39

Glupost.

ODGOVORITE
Name

Ujka Sem

29.12.2018 19:54

Pa to mala djeca znaju da ce biti smijenjen ukoliko ne pokrene negdje rat,Amerika nemoze funkcionisati bez ratova.Naj jaca grana privrede u Americi je vojna industrija,pametnom dovoljno.

ODGOVORITE
Name

re

29.12.2018 22:27

A druga grana privrede je muzika.......!!!

Name

Austria

30.12.2018 07:09

To je tacno nece istorija zapisat u svoje knjige daj bilo vece budale i klozeta