Џикић добио отказ у Будућности!

Српски кошаркашки тренер Александар Џикић више није тренер шампиона АБА лиге подгоричке Будућности.  

Кошарка 29.12.2018 | 18:30
Џикић добио отказ у Будућности!
ЗВАНИЧНО: Џикић више није тренер Будућности! Плави су остали без шефа струке дан пред меч са Црвеном звездом. Први фаворит да седне на клупу Подгоричана је Јасмин Репеша.

Џикић је прошле сезоне савладао Црвену звезду у финалу АБА лиге и остварио један од највећих успеха у историји клуба, чиме га је увео у елитну Евролигу.

Будућност је у нову сезону ушла са великим улагањима, али је у Евролиги после 15 утакмица остварила само три победе, док је у АБА лиги на скору од осам тријумфа и четири пораза.

Џикић је добио отказ у суботу, само дан пред дерби меч регионалног такмичења са Црвеном звездом у Београду. 

"КК Будућност Воли се у претходном периоду суочио са свим изазовима које са собом носи захтјевно учешће у Евролиги, као и регионалној АБА лиги. Имајући у виду да је иза нас турбулентан период који нису пратили очекивани резултати, циклус промјена који је започет довођењем нових играча и озбиљног појачања екипе је неминовно довео до одлуке о промјени шефа стручног штаба", наводи се у саопштењу Подгоричана. 

Џикић је у Будућност дошао 2017. године, где је прешао из Партизана. Претходно је водио репрезентацију Македоније, као и Крку, Лијетувос Ритас и Олимпију из Љубљане. 

Будућност ће у утакмици против Црвене Звезде, која се игра у недељу од 19 часова у дворани "Александар Николић", водити помоћни тренер Ђорђе Аџић. Црногорски тим је у потрази за новим тренером, али још увек није познато ко ће то бити.

Александар Џикић више није тренер Будућности, објавио је Спорт Клуб, а потврдио званични сајт клуба.

Будућност сутра од 19 часова гостује Црвеној звезди у оквиру АБА лиге, а Плаве ће са клупе предводити Ђорђе Аџић. Ово је свакако велики ударац за тим из Подгорице који је имао дугорочне планове са бившим тренером Партизана. Ова сезона се показала као веома турбулентна по Будућност, Евролига је учинила своје, дошло је до пораза, а после таквих пет изгубљених утакмица у свим такмичењима Џикић очигледно није могао да остане на клупи.

Спекулише се да ће Џикића на клупи наследити Јасмин Репеша.

Џикић је био у Будућности од лета 2016, а прошле сезоне је освојио АБА лигу.

Будућност тренутно у Евролиги има скор 3-12, док у регионалном такмичењу после 12 кола има осам тријумфа и четири пораза.

"Наредних дана ћемо донети одлуку о новом тренеру и о томе обавестити јавност. Будућност ће у утакмици против Црвене звезде водити помоћни тренер Ђорђе Аџић", истиче се на сајту клуба из Подгорице.

Будућност је образложила своју одлуку.

"За Управни одбор клуба, ово је била веома тешка одлука, јер је Александар Џикић тренер који је заслужан за историјски шампионски пехар и освајање АБА лиге, учешће у Евролиги и бројне успехе клуба, сјајне резултате и утакмице које ће ће се дуго памтити. Ми у Управном одбору, као и  комплетан тим, наши навијачи и целокупна црногорска спортска јавност, развили смо посебну емоцију према тренеру Џикићу. Освојио је не само шампионску титулу, већ и симпатије публике, која му је то увек недвосмислено показивала. Будућност Воли се, овом приликом, с поштовањем захваљује досадашњем тренеру на преданом и професионалном раду и оствареним резултатима и жели му срећу и успех у наставку тренерске каријере".

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар