Džikić dobio otkaz u Budućnosti!

Srpski košarkaški trener Aleksandar Džikić više nije trener šampiona ABA lige podgoričke Budućnosti.  

Košarka 29.12.2018 | 18:30
Džikić dobio otkaz u Budućnosti!
ZVANIČNO: Džikić više nije trener Budućnosti! Plavi su ostali bez šefa struke dan pred meč sa Crvenom zvezdom. Prvi favorit da sedne na klupu Podgoričana je Jasmin Repeša.

Džikić je prošle sezone savladao Crvenu zvezdu u finalu ABA lige i ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba, čime ga je uveo u elitnu Evroligu.

Budućnost je u novu sezonu ušla sa velikim ulaganjima, ali je u Evroligi posle 15 utakmica ostvarila samo tri pobede, dok je u ABA ligi na skoru od osam trijumfa i četiri poraza.

Džikić je dobio otkaz u subotu, samo dan pred derbi meč regionalnog takmičenja sa Crvenom zvezdom u Beogradu. 

"KK Budućnost Voli se u prethodnom periodu suočio sa svim izazovima koje sa sobom nosi zahtjevno učešće u Evroligi, kao i regionalnoj ABA ligi. Imajući u vidu da je iza nas turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, ciklus promjena koji je započet dovođenjem novih igrača i ozbiljnog pojačanja ekipe je neminovno doveo do odluke o promjeni šefa stručnog štaba", navodi se u saopštenju Podgoričana. 

Džikić je u Budućnost došao 2017. godine, gde je prešao iz Partizana. Prethodno je vodio reprezentaciju Makedonije, kao i Krku, Lijetuvos Ritas i Olimpiju iz Ljubljane. 

Budućnost će u utakmici protiv Crvene Zvezde, koja se igra u nedelju od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", voditi pomoćni trener Đorđe Adžić. Crnogorski tim je u potrazi za novim trenerom, ali još uvek nije poznato ko će to biti.

Aleksandar Džikić više nije trener Budućnosti, objavio je Sport Klub, a potvrdio zvanični sajt kluba.

Budućnost sutra od 19 časova gostuje Crvenoj zvezdi u okviru ABA lige, a Plave će sa klupe predvoditi Đorđe Adžić. Ovo je svakako veliki udarac za tim iz Podgorice koji je imao dugoročne planove sa bivšim trenerom Partizana. Ova sezona se pokazala kao veoma turbulentna po Budućnost, Evroliga je učinila svoje, došlo je do poraza, a posle takvih pet izgubljenih utakmica u svim takmičenjima Džikić očigledno nije mogao da ostane na klupi.

Spekuliše se da će Džikića na klupi naslediti Jasmin Repeša.

Džikić je bio u Budućnosti od leta 2016, a prošle sezone je osvojio ABA ligu.

Budućnost trenutno u Evroligi ima skor 3-12, dok u regionalnom takmičenju posle 12 kola ima osam trijumfa i četiri poraza.

"Narednih dana ćemo doneti odluku o novom treneru i o tome obavestiti javnost. Budućnost će u utakmici protiv Crvene zvezde voditi pomoćni trener Đorđe Adžić", ističe se na sajtu kluba iz Podgorice.

Budućnost je obrazložila svoju odluku.

"Za Upravni odbor kluba, ovo je bila veoma teška odluka, jer je Aleksandar Džikić trener koji je zaslužan za istorijski šampionski pehar i osvajanje ABA lige, učešće u Evroligi i brojne uspehe kluba, sjajne rezultate i utakmice koje će će se dugo pamtiti. Mi u Upravnom odboru, kao i  kompletan tim, naši navijači i celokupna crnogorska sportska javnost, razvili smo posebnu emociju prema treneru Džikiću. Osvojio je ne samo šampionsku titulu, već i simpatije publike, koja mu je to uvek nedvosmisleno pokazivala. Budućnost Voli se, ovom prilikom, s poštovanjem zahvaljuje dosadašnjem treneru na predanom i profesionalnom radu i ostvarenim rezultatima i želi mu sreću i uspeh u nastavku trenerske karijere".

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar