Звездин живот са дуговима...!

Поштанској штедионици 3. 500. 000 евра, исплаћени Драги Мићовић и Дан Тана! Укупно у старе дугове од септембра инвестирано шест милиона евра!

Фудбал 31.12.2018 | 17:15
Звездин живот са дуговима...!
Јачање играчког кадра, инфструктурни пројкети и сервисирање старих дугова. На тај начин желе или морају одговорни из Љутице Богдана да потроше силне милионе који су се слили у касу српског првака после пласмана у Лиги шампиону и добре трансфер политике у 2018. години.

Генерални директор Звездан Терзић – а и грубе процене су то говориле – поручио је да је Црвена звезда у претходних 12 месеци инкасирала близу 50 милиона евра. Међутим, далеко од тога да се у дому црвено-белих живи у изобиљу, о томе сведоче и последње вести да клуб са Маракане озбиљно размишља да у зимском прелазном року прода стандардног штопера Милоша Дегенека. Понуде из Кине и Саудијске Арабије од три милиона евра делују више него примамљиво.

Дакле, и поред својеврсне ренсансе на спортском и финансијском плану Звезди је потребан свеж капитал. Добар део пристиглог новца из УЕФА и иностраних клубова црвено-бели су инвестирали у појачања и инфструктуру. Међутим, морали су да се боре и са дуговима како би могли несметано да дишу.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Црвена звезда је од септембра ове године до данас „уложила“ 6.000.000 евра у старе дугове. Највећи део новца црвено-бели су морали да издвоје како би коначно затворили кредит код Поштанске штедионице. Реч је у дугу насталом у председничкој ери Владана Лукића којије нагризао несметано пословање клуба са Маракане.

Због тога је сума од близу 3,5 милиона евра исплаћена Поштанској штедионици. Али ту није био крај инвестирању у старе дугове.

После вишегодишњег чекања намирени су бивши председник Добривоје Танасијевић, алијас Дан Тана, као и некадашњи финансијер клуба Драги Мићовић.

Недавно је Добривоје Танасијевић опростио 100.000 евра, тачније пристао је да се тај новац уложи у развој Омладинске школе. Остатак од 533.000 евра му је исплаћен.

Према речима генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића укупан дуг у овом тренутку износи око 12 милиона евра. На Маракани ће у наредном периоду покушати да реше потраживања Агро Банке. Реч је о износу од 6,8 милиона евра. Поменута цифра тренутно им представља омчу око врата. Наравно, навијачи очекују да и у наредној сезони Црвена звезда има тим достојан пласмана у Лигу шампиона.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТНТ

31.12.2018 17:04

Транспарентност у пословању. А како је у ФК Партизан?

ОДГОВОРИТЕ