Zvezdin život sa dugovima...!

Poštanskoj štedionici 3. 500. 000 evra, isplaćeni Dragi Mićović i Dan Tana! Ukupno u stare dugove od septembra investirano šest miliona evra!

Fudbal 31.12.2018 | 17:15
Zvezdin život sa dugovima...!
Jačanje igračkog kadra, infstrukturni projketi i servisiranje starih dugova. Na taj način žele ili moraju odgovorni iz Ljutice Bogdana da potroše silne milione koji su se slili u kasu srpskog prvaka posle plasmana u Ligi šampionu i dobre transfer politike u 2018. godini.

Generalni direktor Zvezdan Terzić – a i grube procene su to govorile – poručio je da je Crvena zvezda u prethodnih 12 meseci inkasirala blizu 50 miliona evra. Međutim, daleko od toga da se u domu crveno-belih živi u izobilju, o tome svedoče i poslednje vesti da klub sa Marakane ozbiljno razmišlja da u zimskom prelaznom roku proda standardnog štopera Miloša Degeneka. Ponude iz Kine i Saudijske Arabije od tri miliona evra deluju više nego primamljivo.

Dakle, i pored svojevrsne rensanse na sportskom i finansijskom planu Zvezdi je potreban svež kapital. Dobar deo pristiglog novca iz UEFA i inostranih klubova crveno-beli su investirali u pojačanja i infstrukturu. Međutim, morali su da se bore i sa dugovima kako bi mogli nesmetano da dišu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda je od septembra ove godine do danas „uložila“ 6.000.000 evra u stare dugove. Najveći deo novca crveno-beli su morali da izdvoje kako bi konačno zatvorili kredit kod Poštanske štedionice. Reč je u dugu nastalom u predsedničkoj eri Vladana Lukića kojije nagrizao nesmetano poslovanje kluba sa Marakane.

Zbog toga je suma od blizu 3,5 miliona evra isplaćena Poštanskoj štedionici. Ali tu nije bio kraj investiranju u stare dugove.

Posle višegodišnjeg čekanja namireni su bivši predsednik Dobrivoje Tanasijević, alijas Dan Tana, kao i nekadašnji finansijer kluba Dragi Mićović.

Nedavno je Dobrivoje Tanasijević oprostio 100.000 evra, tačnije pristao je da se taj novac uloži u razvoj Omladinske škole. Ostatak od 533.000 evra mu je isplaćen.

Prema rečima generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića ukupan dug u ovom trenutku iznosi oko 12 miliona evra. Na Marakani će u narednom periodu pokušati da reše potraživanja Agro Banke. Reč je o iznosu od 6,8 miliona evra. Pomenuta cifra trenutno im predstavlja omču oko vrata. Naravno, navijači očekuju da i u narednoj sezoni Crvena zvezda ima tim dostojan plasmana u Ligu šampiona.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TNT

31.12.2018 17:04

Transparentnost u poslovanju. A kako je u FK Partizan?

ODGOVORITE