Иван Обрадовић о повратку у Хумску...

Партизане, буди стрпљив! Некадашњи репрезентативни бек нада се новој шанси у Андерлехту после промене тренера и директора.

Фудбал 31.12.2018 | 12:00
Иван Обрадовић о повратку у Хумску...
Нова година, нови спортски сектор, нова прилика за Ивана Обрадовића. Статус 30-годишњег левог бека поправио се преко ноћи. Услед организационе, резултатске и финансијске кризе, Андерлехт су напустили тренер Хајн Ванхецебрук и спортски директор Лук Довро, због чега се Србин нада прилици какву није имао у другој половини 2018. године. Да игра фудбал.

Наш некадашњи репрезентативац је без образложења пребачен у Б тим, тренирао је са резервама, није ове сезоне играо ни првенствене, ни мечеве у Лиги Европе, па је ситуацију покушао да искористи Партизан и добије значајно појачање у одбрани. Но, последња дешавања у Бриселу казују да би Обрадовић могао да „проигра“ у 2019.

„Надам се новој шанси у новој години. После одласка Хејна Ванхецебрука сањам о будућности у дресу Андерлехта и надам се да нови спортски директор Франк Арнесен и следећи тренер верују у мене, иако све у фудбалу може брзо да се промени. Остало ми је још само шест месеци уговора са Андерлехтом, а са Партизаном сам у преговорима од септембра. Захвалан сам што ме у Хумској желе, међутим, морају да буду стрпљиви, прво морам да видим шта ће се десити са садашњим клубом“, прича момак из Обреновца.

То значи да ће на Топчидерском брду морати да сачекају информацију из Брисела, да ли нови људи у управи и на терену рачунају на Обрадовића. Под условом да га врате у први тим смањиће се простор за маневр челника српског клуба, јер немају новца да плате обештећење и једино могу да чекају лето да му истекне уговор са Љубичастима, који имају катастрофалну сезону због којих је и дошло до промене на клупи.

„Искрено вам кажем, кад су лоши резултати онда је тренеру тешко да сачува посао. Мада, морам да признам, никад нисам срећан кад неко добије отказ. Што се тиче стриктно фудбалских ствари, Ванхецебрук је добар стратег, али односи са играчима нису били ваљани, није разговарао са нама, посебно не са мном. Немам појма што сам склоњен. Никад нисам добио објашњење. Надам се да ће ми Хајн једног дана рећи шта је било по среди, јер заслужујем, иако у овом тренутку ни мени доста тога није јасно“.

Невоље су биле и на другој адреси.

„Сматрам да је одлука о прекоманди у Б тим била 50 одсто одлука тренера, а 50 одсто Лука Довроа. Нагађам, јер ни са доскорашњим спортским директором нисам конкретно разговарао на ту тему“.

Иван Обрадовић је последњи такмичарски меч у дресу Андерлехта одиграо 21. април. У међувремену је имао позиве да промени средину. Није хтео.

„Одбијање је тешка реч. ПАОК није био 100 одсто конкретан, а Локерен би, уз дужно поштовање тог клуба, представљао три корака уназад у мојој каријери. Погледајте где је Локерен сад на табели. Могу да одлучим где ћу играти у будућности“, конкретан је момак кога у Партизану полажу велике наде, јер по левој страни одбране већ неколико сезона дува промаја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар