Ivan Obradović o povratku u Humsku...

Partizane, budi strpljiv! Nekadašnji reprezentativni bek nada se novoj šansi u Anderlehtu posle promene trenera i direktora.

Fudbal 31.12.2018 | 12:00
Ivan Obradović o povratku u Humsku...
Nova godina, novi sportski sektor, nova prilika za Ivana Obradovića. Status 30-godišnjeg levog beka popravio se preko noći. Usled organizacione, rezultatske i finansijske krize, Anderleht su napustili trener Hajn Vanhecebruk i sportski direktor Luk Dovro, zbog čega se Srbin nada prilici kakvu nije imao u drugoj polovini 2018. godine. Da igra fudbal.

Naš nekadašnji reprezentativac je bez obrazloženja prebačen u B tim, trenirao je sa rezervama, nije ove sezone igrao ni prvenstvene, ni mečeve u Ligi Evrope, pa je situaciju pokušao da iskoristi Partizan i dobije značajno pojačanje u odbrani. No, poslednja dešavanja u Briselu kazuju da bi Obradović mogao da „proigra“ u 2019.

„Nadam se novoj šansi u novoj godini. Posle odlaska Hejna Vanhecebruka sanjam o budućnosti u dresu Anderlehta i nadam se da novi sportski direktor Frank Arnesen i sledeći trener veruju u mene, iako sve u fudbalu može brzo da se promeni. Ostalo mi je još samo šest meseci ugovora sa Anderlehtom, a sa Partizanom sam u pregovorima od septembra. Zahvalan sam što me u Humskoj žele, međutim, moraju da budu strpljivi, prvo moram da vidim šta će se desiti sa sadašnjim klubom“, priča momak iz Obrenovca.

To znači da će na Topčiderskom brdu morati da sačekaju informaciju iz Brisela, da li novi ljudi u upravi i na terenu računaju na Obradovića. Pod uslovom da ga vrate u prvi tim smanjiće se prostor za manevr čelnika srpskog kluba, jer nemaju novca da plate obeštećenje i jedino mogu da čekaju leto da mu istekne ugovor sa Ljubičastima, koji imaju katastrofalnu sezonu zbog kojih je i došlo do promene na klupi.

„Iskreno vam kažem, kad su loši rezultati onda je treneru teško da sačuva posao. Mada, moram da priznam, nikad nisam srećan kad neko dobije otkaz. Što se tiče striktno fudbalskih stvari, Vanhecebruk je dobar strateg, ali odnosi sa igračima nisu bili valjani, nije razgovarao sa nama, posebno ne sa mnom. Nemam pojma što sam sklonjen. Nikad nisam dobio objašnjenje. Nadam se da će mi Hajn jednog dana reći šta je bilo po sredi, jer zaslužujem, iako u ovom trenutku ni meni dosta toga nije jasno“.

Nevolje su bile i na drugoj adresi.

„Smatram da je odluka o prekomandi u B tim bila 50 odsto odluka trenera, a 50 odsto Luka Dovroa. Nagađam, jer ni sa doskorašnjim sportskim direktorom nisam konkretno razgovarao na tu temu“.

Ivan Obradović je poslednji takmičarski meč u dresu Anderlehta odigrao 21. april. U međuvremenu je imao pozive da promeni sredinu. Nije hteo.

„Odbijanje je teška reč. PAOK nije bio 100 odsto konkretan, a Lokeren bi, uz dužno poštovanje tog kluba, predstavljao tri koraka unazad u mojoj karijeri. Pogledajte gde je Lokeren sad na tabeli. Mogu da odlučim gde ću igrati u budućnosti“, konkretan je momak koga u Partizanu polažu velike nade, jer po levoj strani odbrane već nekoliko sezona duva promaja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar