Снајдер: Просјечни навијач Реала не зна шта је Ајакс!

Ово је прави тренутак да Краљ падне! “Време је да неко други, на пример Ајакс, слави“, каже некада врсни холандски офанзивац.

Фудбал 31.12.2018 | 10:00
Снајдер: Просјечни навијач Реала не зна шта је Ајакс!
Време Светског клупског првенства у Дохи новинари мадридске Марке искористили су да направе неколико занимљивих интервјуа. Читали сте недавно шта је имао да каже легендарни Ћави Ернандез, а сада је у центру пажње некадашњи ас Реала Весли Снајдер, који вероватно последње фудбалске дане броји у Ал Гарафи из Катара.

Један од највећих бисера модерне Ајаксове школе говорио је за угледни мадридски лист највише о предстојећем сусрету Реала и Ајакса у осмини финала Лиге шампиона, као и квалитетима младог тима Копљаника који је одушевио Европу. 

“Ово је најбољи тренутак за Ајакс да скине Реал. Уопште нису тако јаки као претходних година и то је очигледно. Ајакс је врло млад тим, али нема ту никакве грешке – квалитет играча је сјајан, посебно су добри кад играју у Амстердаму. Реал чека паклени посао да елиминише Ајакс“, каже Снајдер.

Да ли видите Реал као фаворита у двомечу?

“Да, упркос свему. Реал је ипак главни. Али, треба да се чувају, ако Ајакс нарпави добар резултат у првој утакмици... Мадрид има великих проблема када игра против екипа које држе лопту у својим ногама. Одличан меч да се испита квалитет овог Ајакса и биће јако узбудљиво видети два шампиона на делу“.

Верујете да Ајакс може даље?

“Искрено, да. Мадрид је нешто посебно у Европи, али Ајакс има квалитет да прође даље“.

У Мадриду мисле другачије...

“Очигледно, јер тамо мисле да је то Ајакс из њиховог последњег сусрета у Мадриду. А, они (играчи Ајакса) немају шрта да изгубе. Просечан навијач Реала не зна шта је Ајакс у европском фудбалу, нити прати дешавања у Холандији. Знам да Ајакс има 11 квалитетних играча, који могу да се супротставе Реалу“.

Де Лихт и Де Јонг се највише помињу у последње време. Сви их желе, а да ли су спремни за највеће клубове?

“Овај двомеч биће прави тест за њих. Имају квалитет и знам да ће имати блиставу будућност, али тешко је да могу да кажем нешто више сада. Њихов менталтет је прави и ситуација им иде на руку. Немам сумњу, обојица ће бити велики играчи. А, да ли су спремни за тако велики скок? Видећемо...“

Приметили сте како је Реалов ниво пао одласком Кристијана Роналда?

“Знао сам да Реал много зависи од ЦР7, јер је увек правио разлику. Због тога нисам изненађен што је тренутна ситуација оваква. Кристијано је увек носио тим на својим леђима и све је зависило од тога како ће он да одигра. Да и сада игра у Реалу, Ајакс би имао драстично мање шансе за пролаз“.

Кога Реал треба да се пази?

“Зијех игра одлично, као и Тадић. Њих двојица су ми у фокусу, поред Де Лихта и Де Јонга. Свиђа ми се Таљафико, који трћи доста напред-назад, сличан је Марселу. Треба обратити пажњу на њега. Ајакс игра страшан фудбал, с много поседа. Одушевљају. Имате и играче попут Блинда и Хунтелара, који могу да направе много тога из једног контакта“.

Да ли је Реал Мадрид и даље међу фаворитима за Лигу шампиона, или видите неког другог на врху?

“Реал ће увек бити фаворит, али прво мора да прође Ајакс. У Мадриду би овај млади тим Ајакса могао да страда“.

Каква су ваша сећања на период играња у Реалу (2007-2009)?

“Лепа. Пре неколико недеља био сам у Мадриду да гледам утакмицу Ривер – Бока. Дочекали су ме стари пријатељи, попут Серхија Рамоса и Марсела. Волим Реал и Мадрид. Увек ми је било лепо тамо“.

За кога ћете навијати у сусрету Реала и Ајакса?

“Реал је узео три титуле заредом. Зато би било добро да неко други, на пример Ајакс, сада мало слави“, с осмехом завршава Снајдер.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар