Snajder: Prosječni navijač Reala ne zna šta je Ajaks!

Ovo je pravi trenutak da Kralj padne! “Vreme je da neko drugi, na primer Ajaks, slavi“, kaže nekada vrsni holandski ofanzivac.

Fudbal 31.12.2018 | 10:00
Snajder: Prosječni navijač Reala ne zna šta je Ajaks!
Vreme Svetskog klupskog prvenstva u Dohi novinari madridske Marke iskoristili su da naprave nekoliko zanimljivih intervjua. Čitali ste nedavno šta je imao da kaže legendarni Ćavi Ernandez, a sada je u centru pažnje nekadašnji as Reala Vesli Snajder, koji verovatno poslednje fudbalske dane broji u Al Garafi iz Katara.

Jedan od najvećih bisera moderne Ajaksove škole govorio je za ugledni madridski list najviše o predstojećem susretu Reala i Ajaksa u osmini finala Lige šampiona, kao i kvalitetima mladog tima Kopljanika koji je oduševio Evropu. 

“Ovo je najbolji trenutak za Ajaks da skine Real. Uopšte nisu tako jaki kao prethodnih godina i to je očigledno. Ajaks je vrlo mlad tim, ali nema tu nikakve greške – kvalitet igrača je sjajan, posebno su dobri kad igraju u Amsterdamu. Real čeka pakleni posao da eliminiše Ajaks“, kaže Snajder.

Da li vidite Real kao favorita u dvomeču?

“Da, uprkos svemu. Real je ipak glavni. Ali, treba da se čuvaju, ako Ajaks narpavi dobar rezultat u prvoj utakmici... Madrid ima velikih problema kada igra protiv ekipa koje drže loptu u svojim nogama. Odličan meč da se ispita kvalitet ovog Ajaksa i biće jako uzbudljivo videti dva šampiona na delu“.

Verujete da Ajaks može dalje?

“Iskreno, da. Madrid je nešto posebno u Evropi, ali Ajaks ima kvalitet da prođe dalje“.

U Madridu misle drugačije...

“Očigledno, jer tamo misle da je to Ajaks iz njihovog poslednjeg susreta u Madridu. A, oni (igrači Ajaksa) nemaju šrta da izgube. Prosečan navijač Reala ne zna šta je Ajaks u evropskom fudbalu, niti prati dešavanja u Holandiji. Znam da Ajaks ima 11 kvalitetnih igrača, koji mogu da se suprotstave Realu“.

De Liht i De Jong se najviše pominju u poslednje vreme. Svi ih žele, a da li su spremni za najveće klubove?

“Ovaj dvomeč biće pravi test za njih. Imaju kvalitet i znam da će imati blistavu budućnost, ali teško je da mogu da kažem nešto više sada. Njihov mentaltet je pravi i situacija im ide na ruku. Nemam sumnju, obojica će biti veliki igrači. A, da li su spremni za tako veliki skok? Videćemo...“

Primetili ste kako je Realov nivo pao odlaskom Kristijana Ronalda?

“Znao sam da Real mnogo zavisi od CR7, jer je uvek pravio razliku. Zbog toga nisam iznenađen što je trenutna situacija ovakva. Kristijano je uvek nosio tim na svojim leđima i sve je zavisilo od toga kako će on da odigra. Da i sada igra u Realu, Ajaks bi imao drastično manje šanse za prolaz“.

Koga Real treba da se pazi?

“Zijeh igra odlično, kao i Tadić. Njih dvojica su mi u fokusu, pored De Lihta i De Jonga. Sviđa mi se Taljafiko, koji trći dosta napred-nazad, sličan je Marselu. Treba obratiti pažnju na njega. Ajaks igra strašan fudbal, s mnogo poseda. Oduševljaju. Imate i igrače poput Blinda i Huntelara, koji mogu da naprave mnogo toga iz jednog kontakta“.

Da li je Real Madrid i dalje među favoritima za Ligu šampiona, ili vidite nekog drugog na vrhu?

“Real će uvek biti favorit, ali prvo mora da prođe Ajaks. U Madridu bi ovaj mladi tim Ajaksa mogao da strada“.

Kakva su vaša sećanja na period igranja u Realu (2007-2009)?

“Lepa. Pre nekoliko nedelja bio sam u Madridu da gledam utakmicu River – Boka. Dočekali su me stari prijatelji, poput Serhija Ramosa i Marsela. Volim Real i Madrid. Uvek mi je bilo lepo tamo“.

Za koga ćete navijati u susretu Reala i Ajaksa?

“Real je uzeo tri titule zaredom. Zato bi bilo dobro da neko drugi, na primer Ajaks, sada malo slavi“, s osmehom završava Snajder.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar