Ренџерс је дуго чекао на Џерарда, пао Селтик!

Када ученик надмудри учитеља. . . Најлепша могућа радост за навијаче Ренџерса на уласку у 2019. годину. Победа над највећим ривалом после пуних шест година.  Дошао је и тај дан: Ајброкс подрхтавао, Селтик пао под копачкама Џерардових бесних керова! После скоро седам година Ренџерс савладао архинепријатеља и постао кандидат за титулу – 1:0.

Фудбал 29.12.2018 | 17:00
Ренџерс је дуго чекао на Џерарда, пао Селтик!
Стивен Џерард је дефинитивно препородио Ренџерс!

Млади енглески тренер, и легендарни фудбалер Ливерпула, одвео је Ренџерс ове сезоне у Лигу Европе, а успео је овог поподнева да навијачима "плавих" улепша улаза у Нову годину - његова екипа је победила највећег ривала Селтик (1:0), први пут после шест година!

Поменути тријумф је још из периода пре банкрота клуба и селидбе две дивизије ниже, а овим тријумфом на који су чекали предуго - изједначили су се са "келтима" на првом месту на табели.

Два тима ће тако у 2019. годину ући са истим бодовним салдом (42), с тим да Селтик има утакмицу мање против Сент Џонстона, али ће навијаче "зелених" и те како забринути већ четврти пораз у досадашњем делу првенства, колико су укупно имали за читаву претходну сезону.

Посрнули гигант са "Ајброкса" ће добити елан да је прекид доминације мрског ривала могућ већ ове сезоне, посебно због начина како их до сада води Стивен Џерард.

У првом дербију године против свог некадашњег шефа из Ливерпула, Брендана Роџерса, претрпео је минималан пораз (1:0), да би му само три месеца касније узвратио истом мером, мада је јасно ко је био фаворит и кога ће више заболети...

Једини гол на мечу дело је везног играча Џека Рајана који је после продора Кента по левој страни шутирао искоса са 8-9 метара, и уз помоћ ривала савладао Гордона.

Може ли Ренџерс да задржи овај ниво игре и у 2019. години, односно да ли би на "Ајброкс" могла да се врати шампионска титула - број 55! - која се чека још од 2011. године, годину дана пре најмрачнијих дана клуба...

Селтик је за то време успоставио доминацију у лиги, играчки кадар је далеко изнад свих у Шкотској, али ове сезоне су се можда мало и опустили.



Дошао је и тај дан... Ајброкс подрхтава од узбуђења, играчи Селтика су на коленима, Ренџерс је кандидат за титулу... После шест година стаганција, банкрота и лутања по нижим ранговима, Полицајци су успели да славе у Олд Фирму и поново постану снага шкотског фудбала – 1:0.

Још је рано за прогнозе, али легендарни везиста Ливерпула Стивен Џерад је показао да има таленат за тренерски посао. Ни старији навијачи Ренџерса не сећају се када је претходни пут Селтик овако разваљен у највећем дербију шкотског фудбала. Келти могу да буду задовољни коначним исходом, јер су свих 90 минута патили под копачкама Полицајаца. Могла је и морала Ренџерсова победа да буде изражена и већом  разликом. Могло је да буде и 4:1, али вероватно су навијачи домаћег клуба кућама отишли насмејани.

Селтик је и даље први фаворит за титулу. Вечити ривали су изједначени на врху, уз податак да Келти имају меч мање. Али данашња представа показала је да екипа Брендона Роџерса није нерањива. Штавише.

Тренер Ренџерса Стивен Џерард максимално је мотивисао екипу. Играчи Ренџерса су деловали као бесни пси. Газили су у дуелима директне ривале, натерали их да се грчевито бране ви спшавају кожу. Преплашено је деловао Селтик у уводних пола сата. Као да није реч о шампиону и екипи која дуго година доминира Шкотском.

Голман Гордон је кротио зицере Халидеја, Кента, Таварнијеа... Држачи су се зубима за ваздух гости до 30. минута. Међутим, у том тренутку спаса није било. Одлично је по левој страни прошао Кент, лажњаком бацио на траву Лустинга и још боље одиграо повратни пас. Уз малу помоћ Џек је погодио ближи угао, па Гордон није могао да интервенише.

Очекивала се рекација Селтика у наставку, али бројале су се само шанасе пред голом Гордона. Везиста Џек је могао да буде апсолутни јунак утаакмице. Све је лепо урадио у 56. минуту, али је Гордон некако спасио виђени гол.

Како је Селтик играо најбоље илуструје чињеница да је Бренод Роџерс на полувремену у свлачионици оставио Бенковића и Лустинга, до 60. минута је извршио све три измене. Ништа није вредело.

Селтик је био близу изједначења у 85. минуту. Био је то  виђен погодак, али је Халидај пожртвованим стартом одбранио небрањени део мреже.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар