Rendžers je dugo čekao na Džerarda, pao Seltik!

Kada učenik nadmudri učitelja. . . Najlepša moguća radost za navijače Rendžersa na ulasku u 2019. godinu. Pobeda nad najvećim rivalom posle punih šest godina.  Došao je i taj dan: Ajbroks podrhtavao, Seltik pao pod kopačkama Džerardovih besnih kerova! Posle skoro sedam godina Rendžers savladao arhineprijatelja i postao kandidat za titulu – 1:0.

Fudbal 29.12.2018 | 17:00
Rendžers je dugo čekao na Džerarda, pao Seltik!
Stiven Džerard je definitivno preporodio Rendžers!

Mladi engleski trener, i legendarni fudbaler Liverpula, odveo je Rendžers ove sezone u Ligu Evrope, a uspeo je ovog popodneva da navijačima "plavih" ulepša ulaza u Novu godinu - njegova ekipa je pobedila najvećeg rivala Seltik (1:0), prvi put posle šest godina!

Pomenuti trijumf je još iz perioda pre bankrota kluba i selidbe dve divizije niže, a ovim trijumfom na koji su čekali predugo - izjednačili su se sa "keltima" na prvom mestu na tabeli.

Dva tima će tako u 2019. godinu ući sa istim bodovnim saldom (42), s tim da Seltik ima utakmicu manje protiv Sent Džonstona, ali će navijače "zelenih" i te kako zabrinuti već četvrti poraz u dosadašnjem delu prvenstva, koliko su ukupno imali za čitavu prethodnu sezonu.

Posrnuli gigant sa "Ajbroksa" će dobiti elan da je prekid dominacije mrskog rivala moguć već ove sezone, posebno zbog načina kako ih do sada vodi Stiven Džerard.

U prvom derbiju godine protiv svog nekadašnjeg šefa iz Liverpula, Brendana Rodžersa, pretrpeo je minimalan poraz (1:0), da bi mu samo tri meseca kasnije uzvratio istom merom, mada je jasno ko je bio favorit i koga će više zaboleti...

Jedini gol na meču delo je veznog igrača Džeka Rajana koji je posle prodora Kenta po levoj strani šutirao iskosa sa 8-9 metara, i uz pomoć rivala savladao Gordona.

Može li Rendžers da zadrži ovaj nivo igre i u 2019. godini, odnosno da li bi na "Ajbroks" mogla da se vrati šampionska titula - broj 55! - koja se čeka još od 2011. godine, godinu dana pre najmračnijih dana kluba...

Seltik je za to vreme uspostavio dominaciju u ligi, igrački kadar je daleko iznad svih u Škotskoj, ali ove sezone su se možda malo i opustili.



Došao je i taj dan... Ajbroks podrhtava od uzbuđenja, igrači Seltika su na kolenima, Rendžers je kandidat za titulu... Posle šest godina stagancija, bankrota i lutanja po nižim rangovima, Policajci su uspeli da slave u Old Firmu i ponovo postanu snaga škotskog fudbala – 1:0.

Još je rano za prognoze, ali legendarni vezista Liverpula Stiven Džerad je pokazao da ima talenat za trenerski posao. Ni stariji navijači Rendžersa ne sećaju se kada je prethodni put Seltik ovako razvaljen u najvećem derbiju škotskog fudbala. Kelti mogu da budu zadovoljni konačnim ishodom, jer su svih 90 minuta patili pod kopačkama Policajaca. Mogla je i morala Rendžersova pobeda da bude izražena i većom  razlikom. Moglo je da bude i 4:1, ali verovatno su navijači domaćeg kluba kućama otišli nasmejani.

Seltik je i dalje prvi favorit za titulu. Večiti rivali su izjednačeni na vrhu, uz podatak da Kelti imaju meč manje. Ali današnja predstava pokazala je da ekipa Brendona Rodžersa nije neranjiva. Štaviše.

Trener Rendžersa Stiven Džerard maksimalno je motivisao ekipu. Igrači Rendžersa su delovali kao besni psi. Gazili su u duelima direktne rivale, naterali ih da se grčevito brane vi spšavaju kožu. Preplašeno je delovao Seltik u uvodnih pola sata. Kao da nije reč o šampionu i ekipi koja dugo godina dominira Škotskom.

Golman Gordon je krotio zicere Halideja, Kenta, Tavarnijea... Držači su se zubima za vazduh gosti do 30. minuta. Međutim, u tom trenutku spasa nije bilo. Odlično je po levoj strani prošao Kent, lažnjakom bacio na travu Lustinga i još bolje odigrao povratni pas. Uz malu pomoć Džek je pogodio bliži ugao, pa Gordon nije mogao da interveniše.

Očekivala se rekacija Seltika u nastavku, ali brojale su se samo šanase pred golom Gordona. Vezista Džek je mogao da bude apsolutni junak utaakmice. Sve je lepo uradio u 56. minutu, ali je Gordon nekako spasio viđeni gol.

Kako je Seltik igrao najbolje ilustruje činjenica da je Brenod Rodžers na poluvremenu u svlačionici ostavio Benkovića i Lustinga, do 60. minuta je izvršio sve tri izmene. Ništa nije vredelo.

Seltik je bio blizu izjednačenja u 85. minutu. Bio je to  viđen pogodak, ali je Halidaj požrtvovanim startom odbranio nebranjeni deo mreže.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar