Паметне униформе у школама

Кинеске школе сада могу да прате где се налазе њихови ученици захваљујући паметним униформама у које су уграђени посебни чипови.

Занимљивости 29.12.2018 | 13:58
Паметне униформе у школама
На овај начин Кинези желе да повећају присутност ученика на настави, преноси Глобал Тимес. 

Ова примена у пракси, према мишљењу критичара и великог броја родитеља, поприлично је застрашујућа. С друге стране, кинески наставници тврде како паметна технологија као помоћ при праћењу кретања ученика може да буде од користи у разним ситуацијама, не само када ученици одлуче да беже са часова, већ и у озбиљнијим безбедносним ситуацијама.

Свака униформа има уграђена два чипа на раменима, који се користе за праћење кретања ученика када улазе или излазе из школе, уз додатну дозу софтвера за препознавање лица на улазима, како би наставници били сигурни сигурни да прави студент носи праву одећу. 

Униформе се могу прати без обзира што су опремљене паметном технологијом.

Иза овога стоји технолошка компанија “Гуизхоу Гуанyју” која се иначе бави развојем паметних униформи. 

На школским униформама уграђени су и неки додаци. Како пише Тхе Верге, чипови у униформама наводно могу да препознају и када ученици спавају на часу. 

Кинези су до сада увели коришћење паметних униформи у десет школа. Први резултати већ су показали како ће школске администрације увек бити приморане да прате ученике због честих бежања са часова. 

Ипак, уз паметне униформе много је лакше да се сазна где одлазе и шта раде када нису у учионици за време наставе.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар