Оптужнице због ратних злочина

Тужилаштво Србије за ратне злочине подигло је три оптужнице због ратних злочина над српским цивилима, од којих се двије односе на Сарајево и Брчко, а једна на Косово и Метохију.

Србија 29.12.2018 | 09:06
Оптужнице због ратних злочина
За ратне злочине против српских цивила почињене 1992. године у Сарајеву оптужен је држављанин БиХ чији су иницијали Х.М, пише "Политика".

Лице чији су иницијали М.Ч. оптужено је за ратни злочин над српским цивилима почињен 1992. године у Брчком.

Оптужнице за злочине у Сарајеву и Брчком требало би да потврди суд.

Трећа оптужница подигнута је против лица чији су иницијали Р.М. са Косова и Метохије, а односи се на догађаје који су се одиграли током јуна 1999. године у селу Горње Неродимље, општина Урошевац, у којем су жртве били српски цивили.

Кривична дјела против човјечности и других добара заштићених међународним правом, међу којима је и кривично дјело ратног злочина против цивила, не застаријева.

У зависности од начина извршења овог дјела, окривљенима може да буде изречена затворска казна од шест мјесеци до 40 година.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ратко

29.12.2018 09:08

Судство и тузиластво у Србији је исто као и судствои тузиласво у РС, корумпирано и под контролом власти. Па могли су цекати јос једно 20-ак година на подизање оптузница, брука. Пласим се да це и слуцај Давид остати на цекању. Банда на целу с бурлетом, бисерком и бандитом лукацем су све уцинили да не додје до процеса, цини се да доказа висе и нема јер су склоњени и у најбољем слуцају це одговарати за то. Уколико се заиста надје доказ за убиство, код нас смртна казна јос није укинута, обесити на криви сат! Цисто као опомену да власт мора да ради у интересу народа а не против истог. Гарантујем да би будуци политицари дебело размислили како це се понасати према свом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луу

29.12.2018 09:36

Направис закон и прогласис се свјетским полицајцем. По којој основи Србија води истраге у другој дрзави и дизе оптузнице против страних дрзављана за поцињена недјела у страној дрзави? Ово не води ницему добром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тактика

29.12.2018 10:07

Вучић скреће пажњу с предстојећих демонстрација широм Србије.

Name

Ратко

29.12.2018 10:36

Е па видис могуце је. По свим законима ако поцините неко дело вазе тадасњи закони. Зато и за тузланску колону вази закон СФРЈ. У преводу то знаци, ако ја циним неко кривицно дело морам бити свестан законских консеквенци, а ја као потенцијални поциниоц неког кривицног дела не знам ста це бити у будуцности. Знаци оптузнице нису нелегалне али касне.