Сари о Азару: Можемо само о позицији, не и о уговору!

Тренер Челсија се слаже да постоји проблем, али и истиче да он није тај који може да га реши.

Фудбал 30.12.2018 | 22:00
Сари о Азару: Можемо само о позицији, не и о уговору!
Могући одлазак Едена Азара из Челсија све је чешћа тема, пошто Белгијанац никако да продужи уговор са лондонским "плавцима". 

Важећи је до краја јуна 2020, међутим, на Стамфорд Бриџу желе да се осигурају и "вежу" свог најбољег играча на дужи период, али је он изјавио да ће за преговарачки сто поново сести тек по завршетку сезоне. 

Та изјава запала је за око челницима Реал Мадрида, који би радо видели 27-годишњег нападача у свом клубу. 

Да проблем постоји, потврдио је и Маурицио Сари. 

"Ако жели да планира своју будућност, онда би требало да реши овај проблем. Време је да се проблем реши", изјавио је тренер Челсија.

Италијан је, ипак, истакао да он није права адреса за питања о Азаровом уговору.

"Ја немам моћ да решим тај проблем. Ја сам тренер. Нисам председник клуба, нити спортски директор. Ја са њим једино могу да причам о позицији на терену", истакао је Сари. 

А пошто је управо он преместио Белгијанца са крила у средину, на позицију "лажне деветке", Сари је упитан и на Азаров коментар да више воли када дејствује по боку.

"Не видим да постоји проблем када игра као 'лажна деветка'. На четири утакмице у којима је играо на тој позицији дао је три гола и имао две асистенције. На тој позицији он може да одвлачи противничке играче и отвара простор саиграчима, може много више да игра за тим... Тренутно сам задовољан како се сналази, али то наравно не значи да више неће играти као крило", објаснио је Сари.

Видећемо шта ће на то рећи Азар и хоће ли ускоро пристати на разговор са клупским руководством или ће, можда, прво сачекати Мадриђане да га контактирају...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар