Sari o Azaru: Možemo samo o poziciji, ne i o ugovoru!

Trener Čelsija se slaže da postoji problem, ali i ističe da on nije taj koji može da ga reši.

Fudbal 30.12.2018 | 22:00
Sari o Azaru: Možemo samo o poziciji, ne i o ugovoru!
Mogući odlazak Edena Azara iz Čelsija sve je češća tema, pošto Belgijanac nikako da produži ugovor sa londonskim "plavcima". 

Važeći je do kraja juna 2020, međutim, na Stamford Bridžu žele da se osiguraju i "vežu" svog najboljeg igrača na duži period, ali je on izjavio da će za pregovarački sto ponovo sesti tek po završetku sezone. 

Ta izjava zapala je za oko čelnicima Real Madrida, koji bi rado videli 27-godišnjeg napadača u svom klubu. 

Da problem postoji, potvrdio je i Mauricio Sari. 

"Ako želi da planira svoju budućnost, onda bi trebalo da reši ovaj problem. Vreme je da se problem reši", izjavio je trener Čelsija.

Italijan je, ipak, istakao da on nije prava adresa za pitanja o Azarovom ugovoru.

"Ja nemam moć da rešim taj problem. Ja sam trener. Nisam predsednik kluba, niti sportski direktor. Ja sa njim jedino mogu da pričam o poziciji na terenu", istakao je Sari. 

A pošto je upravo on premestio Belgijanca sa krila u sredinu, na poziciju "lažne devetke", Sari je upitan i na Azarov komentar da više voli kada dejstvuje po boku.

"Ne vidim da postoji problem kada igra kao 'lažna devetka'. Na četiri utakmice u kojima je igrao na toj poziciji dao je tri gola i imao dve asistencije. Na toj poziciji on može da odvlači protivničke igrače i otvara prostor saigračima, može mnogo više da igra za tim... Trenutno sam zadovoljan kako se snalazi, ali to naravno ne znači da više neće igrati kao krilo", objasnio je Sari.

Videćemo šta će na to reći Azar i hoće li uskoro pristati na razgovor sa klupskim rukovodstvom ili će, možda, prvo sačekati Madriđane da ga kontaktiraju...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar