Богдановић: Знао сам да ћу да погодим!

Нема то везе са срећом! Богдан Богдановић истакао је после тројке за победу Сакрамента над Лејкерсима да стално вежба тај шут.

Кошарка 29.12.2018 | 08:30
Богдановић: Знао сам да ћу да погодим!
Српски кошаркаш је у последњој секунди погодио преко Тајсона Чендлера за тријумф Кингса 117:116.

"Веровали или не радим на овом шуту све време. Ја верујем да ништа не долази са срећом, све је у посвећености и напорном раду. Хвала саиграчима и тренеру који су и даље веровали у мене иако сам промашио претходна два шута. Они су ипак играли на мене и некако сам знао да ћу да погодим. Чим сам избацио лопту, кренуо сам уназад и видео сам да ће да уђе", рекао је Богдановић. 

Ово је био Богдановићев најбољи потез од доласка у НБА лигу, најважнија тројка коју је постигао, иако му није прва таква у каријери. 

"Имао сам много оваквих шутева у Европи, требало би да погледате", рекао је Богдановић америчким новинарима", Али ми је први у НБА, надам се да није и последњи. Ово је шут са тренинга – два дриблинга, степ-бек и шут. Некад уђе, некад изађе. Вечерас је ушао. Не знам ко је био испред мене, нисам гледао, само сам урадио свој покрет и то је све што знам. Било је сјајно, цела хала је полудела, нисам знао шта да радим тада. Прославили смо ту тројку". 

Богдановић је меч завршио са 23 поена (9/16 из игре, 3/7 тројке) уз два скока те по асистенцију, украдену лопту и блокаду. 

"Рекао сам му: 'Боги, добићеш лопту ту. Убаци је'. Мислим да је он играч за велике утакмице", рекао је тренер Кингса Дејвид Јејгер.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар