Bogdanović: Znao sam da ću da pogodim!

Nema to veze sa srećom! Bogdan Bogdanović istakao je posle trojke za pobedu Sakramenta nad Lejkersima da stalno vežba taj šut.

Košarka 29.12.2018 | 08:30
Bogdanović: Znao sam da ću da pogodim!
Srpski košarkaš je u poslednjoj sekundi pogodio preko Tajsona Čendlera za trijumf Kingsa 117:116.

"Verovali ili ne radim na ovom šutu sve vreme. Ja verujem da ništa ne dolazi sa srećom, sve je u posvećenosti i napornom radu. Hvala saigračima i treneru koji su i dalje verovali u mene iako sam promašio prethodna dva šuta. Oni su ipak igrali na mene i nekako sam znao da ću da pogodim. Čim sam izbacio loptu, krenuo sam unazad i video sam da će da uđe", rekao je Bogdanović. 

Ovo je bio Bogdanovićev najbolji potez od dolaska u NBA ligu, najvažnija trojka koju je postigao, iako mu nije prva takva u karijeri. 

"Imao sam mnogo ovakvih šuteva u Evropi, trebalo bi da pogledate", rekao je Bogdanović američkim novinarima", Ali mi je prvi u NBA, nadam se da nije i poslednji. Ovo je šut sa treninga – dva driblinga, step-bek i šut. Nekad uđe, nekad izađe. Večeras je ušao. Ne znam ko je bio ispred mene, nisam gledao, samo sam uradio svoj pokret i to je sve što znam. Bilo je sjajno, cela hala je poludela, nisam znao šta da radim tada. Proslavili smo tu trojku". 

Bogdanović je meč završio sa 23 poena (9/16 iz igre, 3/7 trojke) uz dva skoka te po asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. 

"Rekao sam mu: 'Bogi, dobićeš loptu tu. Ubaci je'. Mislim da je on igrač za velike utakmice", rekao je trener Kingsa Dejvid Jejger.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar