Игром и пјесмом разгалили душу

Ансамбл народних игара „Лијевче“ из Разбоја у препуном србачком Дому културе вечерас је приредило традиционални концерт под називом „Новогодишње вече игре и пјесме“. Ову културну манифестацију увеличали су и гости – чланови културно-умјетничких друштава „Илићка“ из Брчког, „Лепа Радић“ из Градишке, Удружење „Приједор“ и „Бели андјео“ из Српца са којима Разбојчани имају дугогодишњу успјешну сарадњу.

Република Српска 28.12.2018 | 22:06
Игром и пјесмом разгалили душу
Први дио програма био је посвећен традицији српског народа у Босни и Херцеговини, а у другом дијелу представљене су игре, пјесме и обичаји Срба из разних крајева Србије.

„Циљ нашег  друштва  је чување личног и територијалног нематеријалног блага, као и поштовање традиције српског рода из других крајева Балкана. Тако смо представили играчко-пјевачки  репертоар уз коришћење кореографија којима смо сумирали резултате овогодишњег успјешног рада“, нагласио је предсједник ансамбла „Лијевче“ Јордан Куваља.



Наступом учесника  концерта били су одушевљени бројни посјетиоци, који су истакли да је вечерашња манифестација била право освјежење за душу и срце у овом туробном времену оптерећеном бројним друштвеним проблемима и тешким животом.

Поред напора на чувању народних обичаја, традиције и културе вриједност оваквих манифестација је и у томе што се његује љубав и пријатељство медју младима и старима.



„Поносни смо на то што смо за кратко вријеме постали препознатљиви кроз бројне наступе у земљи и иностранству, гдје смо истовремено на најбољи начин афирмисали наше друштво, локалну заједницу и Републику Српску“, изјавио је члан управе и технички руководилац асамбла Јовица Ећимовић.

Организатори концерта, као и увијек, потрудили су се да обрадују и најмладје учеснике програма новогодишњим поклонима које је уручио Дједа Мраз.

(БН/С.К.)



 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

опанцари

28.12.2018 21:09

Ојхаааа, озези...удри бригу на весеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивно

29.12.2018 07:12

Како је лијепо то сто они изводе.Сви су стварно добри а ови из Брцког слободно могу на свјетску сцену....треба похвалити и подрзати несто тако лијепо циме се омладила бави...свака Вам цаст фолкораси...бас смо узивали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љепота

29.12.2018 08:04

Цијеним омладину која се отргне од телефона сједења по кафицима и своје вријеме искористе да се баве фолклором...то је умјетност.

ОДГОВОРИТЕ