План о „Брегзиту“ може имати пролаз

Споразум премијера Велике Британије Терезе Меј о “Брегзиту” може бити усвојен у британском Парламенту уколико Европска унија разјасни да је рјешење о граници у Ирској привремено, изјавио је британски министар спољних послова Џереми Хант.

Свијет 28.12.2018 | 11:05
План о „Брегзиту“ може имати пролаз
"Можемо то да спроведемо", рекао је Хант радију Би-Би-Си.

Мејова је раније овог мјесеца одгодила гласање у Парламенту о споразуму који је постигла са Бриселом, након што је признала да неће добити подршку посланика. 

Британски посланици спремни су за наставак разговора о споразуму пред ново гласање које је планирано у седмици која почиње 14. јануара.

Рјешење за границу између Ирске и Сјеверне Ирске након “Брегзита” постало је најтеже питање у преговорима Лондона и Брисела о иступању Велике Британије из ЕУ.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Изадјите вец једном

30.12.2018 14:24

Присталица сам ЕУ, наравно и тога да БиХ сто прије удје у ЕУ. Али сам и присталица да Велика Британије изадје из те заједнице, управо због своје плитике диктата уцјењивања других и гледања искљуциво својих интерес. ВБ дјелује тако у ЕУ да само гледа искљуциво свој профит и интерес. Цим профит није јасно видљив, они напустају ту заједницу, али би ипак по могуцности задрзали све оне везе које доносе корист. Не би нас требало изненадаити да ВБ свој излазак из ЕУ не пролонгира све дотле дог се не изборе за најкориснији нацин изласка из Заједнице, и док при томе не утанаци најоптималније користи које це имати и даље од ЕУ. Није то само по себи ниста лосе, али се све то десава под уцјенама и диктатима.

ОДГОВОРИТЕ