Plan o „Bregzitu“ može imati prolaz

Sporazum premijera Velike Britanije Tereze Mej o “Bregzitu” može biti usvojen u britanskom Parlamentu ukoliko Evropska unija razjasni da je rješenje o granici u Irskoj privremeno, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova DŽeremi Hant.

Svijet 28.12.2018 | 11:05
Plan o „Bregzitu“ može imati prolaz
"Možemo to da sprovedemo", rekao je Hant radiju Bi-Bi-Si.

Mejova je ranije ovog mjeseca odgodila glasanje u Parlamentu o sporazumu koji je postigla sa Briselom, nakon što je priznala da neće dobiti podršku poslanika. 

Britanski poslanici spremni su za nastavak razgovora o sporazumu pred novo glasanje koje je planirano u sedmici koja počinje 14. januara.

Rješenje za granicu između Irske i Sjeverne Irske nakon “Bregzita” postalo je najteže pitanje u pregovorima Londona i Brisela o istupanju Velike Britanije iz EU.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Izadjite vec jednom

30.12.2018 14:24

Pristalica sam EU, naravno i toga da BiH sto prije udje u EU. Ali sam i pristalica da Velika Britanije izadje iz te zajednice, upravo zbog svoje plitike diktata ucjenjivanja drugih i gledanja iskljucivo svojih interes. VB djeluje tako u EU da samo gleda iskljucivo svoj profit i interes. Cim profit nije jasno vidljiv, oni napustaju tu zajednicu, ali bi ipak po mogucnosti zadrzali sve one veze koje donose korist. Ne bi nas trebalo iznenadaiti da VB svoj izlazak iz EU ne prolongira sve dotle dog se ne izbore za najkorisniji nacin izlaska iz Zajednice, i dok pri tome ne utanaci najoptimalnije koristi koje ce imati i dalje od EU. Nije to samo po sebi nista lose, ali se sve to desava pod ucjenama i diktatima.

ODGOVORITE