Одбрана прави разлику...

Ливерпулова дефанзива је "крива" за ових седам бодова разлике у односу на Манчестер Сити.

Фудбал 28.12.2018 | 11:45
Одбрана прави разлику...
Ливерпул је продубио бодовну рупу између њега и Манчестер Ситија. Сада разлика износи седам бодова. После победе Редса над Њукаслом на Боксинг деј, све више постаје јасно да дефанзива Ливерпула доноси главну превагу и да може да буде разлика која ће на крају одлучити шампиона.

Навијачима Редса не треба подсећање да је њиховом тиму потребна добра одбрана. Редси су били најбољи у постизању голова под Рафом Бенитезом, али упркос томе још чекају на титулу у модерној ери Премијер лиге. Да се не подсећамо на одбрану код Брендана Роџерса.

Џејмс Милнер је тада играо у Манчестер Ситију, а сада објашњава шта се у Ливерпулу променило откако је дошао пре три и по године.

"Тим је напредовао. Имамо више константности. Добијамо утакмице на различите начине. Способни смо да поведемо с 1:0 и да будемо снажни у одбрани. То је јако битно да би био успешан", рекао је Милнер за Скај Спорт.

Није било потребе да се чупа победа против Њукасла. Клопов тим је почистио госте. Али све је то било базирано на још једном добром дефанзивном перформансу. То је постала навика Ливерпула.

Ево шта кажу подаци Скај Спорта...

Серија Ливерпула од осам победа се правила кроз 22 дата гола, али и кроз кључних шест утакмица без примљеног гола. То је постала кључна разлика у односу на Сити.  Сити је примио два гола против Лестера, а толико је Ливерпул примио на последњих осам утакмица. Грађани су само против Паласа примили три гола. Сити је на последњих осам мечева примио 11 погодака што је више од пет пута више него што је Ливерпул примио на истом броју утакмица.

Сити је до сада дао највише голова, али одбрана је проблем, о чему сте већ имали прилике да читате. Зато су Редси ове сезоне примили само седам голова у Премијер лиги. Убедљиво најмање. То је 0,4 гола по утакмици. Редси су имали 12 мечева без примљеног гола, а примили су само један из пенала.

Главне фигуре оваквих партија су добро знане. Бројке показују драматичну промену откако је Вирџил ван Дајк стигао у тим. Наравно, кривац је и сјајни голман Алисон. Обојица су папрено плаћена, а како ЈиргенКлоп рече, платио би их још толико.

Једна од важних ствари је и то што су бекови Редса доста пажљивији у својим излетањима.

"Ово је само почетак. Испред нас је још много тога. И у овој сезони, али и у погледу тога шта ови играчи могу да ураде", написао је Клоп у својој поруци навијачима.

Постоји дугачак пут, али већ на половини Премијер лиге Ливерпул има само седам примљених голова. Сви говоре о убитачном трозупцу напред, о одличним везистима, али одбрана би врло лако могла да буде та која ће на крају донети дуго чекану титулу Ливерпулу.

Јер, клуб са Енфилда једноставно не прима голове.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар