Мијаиловић: Дуг према Дулету није измирен, али биће!

Председник КК Партизан, Остоја Мијаиловић, кориговао се у вези са претходном изјавом о дугу клуба према некадашњем трофејном тренеру Душку Вујошевићу.

Кошарка 28.12.2018 | 21:45
Мијаиловић: Дуг према Дулету није измирен, али биће!
Дуг према Душку Вујошевићу ипак није у потпуности измирен, кориговао се данас Мијаиловић, осврћући се на претходну изјаву о овој теми.

"Када сам дошао у клуб, дуг према Душку Вујошевићу је износио 390.000 евра. Он је тужио клуб у септембру 2017, јер је са претходним председником Партизана Николом Пековићем потписао споразум по којем је требало да добије једну рату од 100.000 евра. Прошли пут када сам причао о томе, или ја нисам лепо рекао, или медији нису тачно пренели. Ја сам рекао да је у то време исплаћен тренутни дуг према њему, у износу од 160.000 евра", рекао је Мијаиловић новинарима након седница Управног одбора и Скупштине клуба у Београду. 

Душко Вујошевић је, у међувремену, поново тужио Партизан, из чега се могло закључити да му дуг, ипак, није у потпуности измирен.

"Увидом у документацију појавила су се нека неслагања у односу на његова потраживања, око некаквих бонуса. Он је сачекао септембар и поново упутио тужбу ка БАТ-у, а ми смо на ту тужбу дали одговор и послали документацију да се не слажемо у једном делу дуга", рекао је Мијаиловић и наставио:

"Сигурно је да ће целокупан дуг према Душку Вујошевићу бити измириван у складу са тим поступком, као што је измириван до сада. Ја Вујошевића не гледам ништа другачије него остале повериоце у клубу. Плаћаћемо оно што морамо, али не и оно што не дугујемо. Као председник клуба сам дужан да плаћам неке ствари у складу са законом, а не онако како неко други очекује, или тако што ће неко да ме притиска".

Мијаиловић каже да води Партизан "на најпоштенији начин, као што води и сопствену компанију" и то је "100% тачно".

"Надам се да ће дуг према Вујошевићу, као и сви остали дугови, бити завршени у фер односу. Не мислим да је добро дуговати, али ја сам те проблеме наследио, преузео и то је била тежа страна мог посла. Данас је у једном делу стварно лепо бити председник Партизана, док пре годину дана није било лепо ни са једне стране. Били смо без инфраструктуре, притисак је у то време био огроман. Данас је све лакше, али није довољно добро. Биће добро када дуг буде био нула и када своје добављаче будемо измиривали из сопствених прихода", рекао је Мијаиловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар