Списак Србије два дана пред СП...

Селектор рукометаша Србије Ненад Паруничић каже да селекција напорно ради пред одлазак на светски шампионат у Немачку, а да ће о тиму који ће водити одлучити у последњем тренутку.

Остали спортови 27.12.2018 | 19:15
Списак Србије два дана пред СП...
Најбољи рукометаши Србије окупили су се и почели припреме за СП у Немачкој и Данској, које стартује 10. јануара.

"Нису класичне базичне припреме, али максимално користимо сваки део тренинга да радимо на превентиви и опоравку са кондиционим тренером Игором Томашевићем који је фантастичан. Све угрожене зоне желимо да играчи опораве, не тренирају сви на исти начин и истим интензитетом у иностранству, и то се овде сурово показује. Зато ово и радимо", рекао је селектор Србије Ненад Перуничић.

Раде у Старој Пазови пред провере са селекцијом Туниса, 29. и 30. децембра, односно мечева са Македонијом, које су заказане за 4. и 5. јануар.

"Неко ће играти 15, неко 25 минута на припремним утакмицама, у зависности од умора и процене ко је у каквом стању у овом тренутку. Све радимо да их учинимо спремним за оно што их очекује".

Он је истакао да се не ради само на тактици.

"Ради се и на агилности, променама правца, игри без лопте, није само тактика. Нажалост, није рукомет само тактика, као што је то био некада. Већ раније смо кренули да размишљамо о противницима. Стручни штаб је тако оформљен, рад је колективан, тимски. Здравствено су добро, мало су 'под ледом', али то је све нормално. Морамо да тренирамо по сваку цену. Тренинг је битан, он је и мене као играча увек хранио. Жао ми је што пред Белгију нисмо имали два дана више да радимо. Тренинг добија утакмицу. То је моја филозофија".

На ширем списку за СП од 28 играча нема Петра Ђорђића, по одлуци селектора, али на припремама није ни Дарко Ђукић.

"Његова је одлука и ту бих завршио сваку причу. Пријавио је повреду лакта која захтева мировање од неколико недеља, а после тога је играо утакмицу за Мешков", објаснио је за "Спортски журнал" селектор.

Он је рекао да ће коначан списак за СП саопштити у последњем тренутку.

"С обзиром на то да играмо утакмице и имамо тренинге, пре 8. јануара не могу да донесем коначну одлуку. Морам прво да видим како играчи изгледају на терену", додао је Перуничић, уз напомену да ће само здрави конкурисати за место међу 16 у националном тиму.

Србија ће на СП играти у групи А са Француском, Русијом, Немачком, Бразилом и уједињеним тимом Јужне и Северне Кореје.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар