Spisak Srbije dva dana pred SP...

Selektor rukometaša Srbije Nenad Paruničić kaže da selekcija naporno radi pred odlazak na svetski šampionat u Nemačku, a da će o timu koji će voditi odlučiti u poslednjem trenutku.

Ostali sportovi 27.12.2018 | 19:15
Spisak Srbije dva dana pred SP...
Najbolji rukometaši Srbije okupili su se i počeli pripreme za SP u Nemačkoj i Danskoj, koje startuje 10. januara.

"Nisu klasične bazične pripreme, ali maksimalno koristimo svaki deo treninga da radimo na preventivi i oporavku sa kondicionim trenerom Igorom Tomaševićem koji je fantastičan. Sve ugrožene zone želimo da igrači oporave, ne treniraju svi na isti način i istim intenzitetom u inostranstvu, i to se ovde surovo pokazuje. Zato ovo i radimo", rekao je selektor Srbije Nenad Peruničić.

Rade u Staroj Pazovi pred provere sa selekcijom Tunisa, 29. i 30. decembra, odnosno mečeva sa Makedonijom, koje su zakazane za 4. i 5. januar.

"Neko će igrati 15, neko 25 minuta na pripremnim utakmicama, u zavisnosti od umora i procene ko je u kakvom stanju u ovom trenutku. Sve radimo da ih učinimo spremnim za ono što ih očekuje".

On je istakao da se ne radi samo na taktici.

"Radi se i na agilnosti, promenama pravca, igri bez lopte, nije samo taktika. Nažalost, nije rukomet samo taktika, kao što je to bio nekada. Već ranije smo krenuli da razmišljamo o protivnicima. Stručni štab je tako oformljen, rad je kolektivan, timski. Zdravstveno su dobro, malo su 'pod ledom', ali to je sve normalno. Moramo da treniramo po svaku cenu. Trening je bitan, on je i mene kao igrača uvek hranio. Žao mi je što pred Belgiju nismo imali dva dana više da radimo. Trening dobija utakmicu. To je moja filozofija".

Na širem spisku za SP od 28 igrača nema Petra Đorđića, po odluci selektora, ali na pripremama nije ni Darko Đukić.

"Njegova je odluka i tu bih završio svaku priču. Prijavio je povredu lakta koja zahteva mirovanje od nekoliko nedelja, a posle toga je igrao utakmicu za Meškov", objasnio je za "Sportski žurnal" selektor.

On je rekao da će konačan spisak za SP saopštiti u poslednjem trenutku.

"S obzirom na to da igramo utakmice i imamo treninge, pre 8. januara ne mogu da donesem konačnu odluku. Moram prvo da vidim kako igrači izgledaju na terenu", dodao je Peruničić, uz napomenu da će samo zdravi konkurisati za mesto među 16 u nacionalnom timu.

Srbija će na SP igrati u grupi A sa Francuskom, Rusijom, Nemačkom, Brazilom i ujedinjenim timom Južne i Severne Koreje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar