Дивац: Не жалим због Казинса! Циљ је титула!

Циљ није плеј-оф, већ шампионски тим! Владе Дивац, генерални менаџер Сакраменто Кингса, причао је о чувеном трејду Демаркуса Казинса и о томе да ли су Кингси плеј-оф тим.

Кошарка 31.12.2018 | 12:30
Дивац: Не жалим због Казинса! Циљ је титула!
Легендарни српски кошаркаш одлучио је да трејдује Казинса почетком 2016. године и многи су овај потез осудили, али су га многи и подржали.

Демаркус Казинс јесте био међу најбољим играчима лиге, али током непуних шест сезона нити једном није успео да их одведе у плеј-оф.

Дивац је одлучио да трејдује Казинса у Њу Орлеанс Пеликансе за Бадија Хилда, Ленгстона Геловеја, Тајрика Еванса и пикове, који ће се касније "претворити" у Џастина Џексона, Френка Мејсона и Херија Џајлса. 

Кингси немају у саставу Геловеја и Еванса, али су ту Хилд, Џексон, Мејсон и Џајлс, док је Казинс напустио Пеликане. Јасно је ко је изашао као победник из ове замене. 

"Не жалим (због трејда). То је био само један корак напред за нас. Нисмо још близу где бисмо желели да будемо, али смо направили велики напредак. Те ноћи Казинсовог трејда знао сам да је то само корак напред у смислу шта желимо да изградимо. Шалио сам се са Бадијем (Хилдом) и рекао: 'Да ли си срећан што сам те довео из Њу Орлеанса?', на шта ми је он одговорио: 'Да ли си ти срећан што си мене довео?'. Обојица смо се лепо насмејали", рекао је Дивац за "Тхе Атхлетиц", али и додао: 

"Гледај, не желим да се враћам на тај трејд, али сам тада у секунди знао да шта добијам – ширу слику. Није то само Бади, нити пикови... Једноставно сам веровао у то што сам радио".

Колико се коцкице полако слажу у Сакраменту показује ова сезона у којој екипа из Калифорније има скор од 18 победа и 16 пораза, али и велики простор у "селери кепу" да наредног лета "појуре" велику звезду. 

Ипак, Кингси немају пика прве рунде и пошто имају простора у "буџету" могли би да "упију" неки лошији уговор, а да заузврат добију пика прве рунде од те екипе. 

"Имамо простора да урадимо то, да добијемо 'лош' уговор и пика прве рунде. Уколико дође до такве ситуације, прихватићу. Али то није нешто што морам по сваку цену да урадим. Уколико добијемо пика, супер. Уколико не, и даље само у реду", рекао је Дивац. 

На питање да ли су Кингси плеј-оф тим Дивац је казао: 

"Уф, тренутно јесмо. Ако погледате на табелу ми смо у плеј-офу. Али да ли то баш морамо ове сезоне да урадимо? Не, не морамо. Да ли желимо да будемо тамо? Да. Да ли ћемо се потрудити? Хоћемо. Играчи играју због тога и ми их подржавамо. Ако могу нешто да урадим да им помогнем, то ће се и десити. Али не желимо због плеј-офа да жртвујемо све што смо до сада постигли. Нисам дошао у Кингсе како би играли плеј-оф. Дошао сам јер имам недовршеног посла, а то је да направим шампионски тим".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар