Divac: Ne žalim zbog Kazinsa! Cilj je titula!

Cilj nije plej-of, već šampionski tim! Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa, pričao je o čuvenom trejdu Demarkusa Kazinsa i o tome da li su Kingsi plej-of tim.

Košarka 31.12.2018 | 12:30
Divac: Ne žalim zbog Kazinsa! Cilj je titula!
Legendarni srpski košarkaš odlučio je da trejduje Kazinsa početkom 2016. godine i mnogi su ovaj potez osudili, ali su ga mnogi i podržali.

Demarkus Kazins jeste bio među najboljim igračima lige, ali tokom nepunih šest sezona niti jednom nije uspeo da ih odvede u plej-of.

Divac je odlučio da trejduje Kazinsa u Nju Orleans Pelikanse za Badija Hilda, Lengstona Geloveja, Tajrika Evansa i pikove, koji će se kasnije "pretvoriti" u Džastina Džeksona, Frenka Mejsona i Herija Džajlsa. 

Kingsi nemaju u sastavu Geloveja i Evansa, ali su tu Hild, Džekson, Mejson i Džajls, dok je Kazins napustio Pelikane. Jasno je ko je izašao kao pobednik iz ove zamene. 

"Ne žalim (zbog trejda). To je bio samo jedan korak napred za nas. Nismo još blizu gde bismo želeli da budemo, ali smo napravili veliki napredak. Te noći Kazinsovog trejda znao sam da je to samo korak napred u smislu šta želimo da izgradimo. Šalio sam se sa Badijem (Hildom) i rekao: 'Da li si srećan što sam te doveo iz Nju Orleansa?', na šta mi je on odgovorio: 'Da li si ti srećan što si mene doveo?'. Obojica smo se lepo nasmejali", rekao je Divac za "The Athletic", ali i dodao: 

"Gledaj, ne želim da se vraćam na taj trejd, ali sam tada u sekundi znao da šta dobijam – širu sliku. Nije to samo Badi, niti pikovi... Jednostavno sam verovao u to što sam radio".

Koliko se kockice polako slažu u Sakramentu pokazuje ova sezona u kojoj ekipa iz Kalifornije ima skor od 18 pobeda i 16 poraza, ali i veliki prostor u "seleri kepu" da narednog leta "pojure" veliku zvezdu. 

Ipak, Kingsi nemaju pika prve runde i pošto imaju prostora u "budžetu" mogli bi da "upiju" neki lošiji ugovor, a da zauzvrat dobiju pika prve runde od te ekipe. 

"Imamo prostora da uradimo to, da dobijemo 'loš' ugovor i pika prve runde. Ukoliko dođe do takve situacije, prihvatiću. Ali to nije nešto što moram po svaku cenu da uradim. Ukoliko dobijemo pika, super. Ukoliko ne, i dalje samo u redu", rekao je Divac. 

Na pitanje da li su Kingsi plej-of tim Divac je kazao: 

"Uf, trenutno jesmo. Ako pogledate na tabelu mi smo u plej-ofu. Ali da li to baš moramo ove sezone da uradimo? Ne, ne moramo. Da li želimo da budemo tamo? Da. Da li ćemo se potruditi? Hoćemo. Igrači igraju zbog toga i mi ih podržavamo. Ako mogu nešto da uradim da im pomognem, to će se i desiti. Ali ne želimo zbog plej-ofa da žrtvujemo sve što smo do sada postigli. Nisam došao u Kingse kako bi igrali plej-of. Došao sam jer imam nedovršenog posla, a to je da napravim šampionski tim".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar