Терзић: Имамо понуде за Савића и Дегенека!

Иванић не долази! Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић најавио је да ће клуб током зиме више продавати него што ће доводити играча.  Звездан Терзић: Не верујем да ћемо још доводити.  Генерални директор Црвене звезде у интервјуу за "Вечерње новости" говорио о прелазном року.

Фудбал 27.12.2018 | 18:15
Терзић: Имамо понуде за Савића и Дегенека!
Црвено-бели су већ довели три појачања (Милош Вулић, Немањ Милуновић, Дејан Видић), уз пре неколико месеци договореног Словака Ерика Јирку, а судећи по Терзићевој изјави могла би бити и једина.

Спекулисало се о Мирку Иванићу и Милану Гајићу, али је Терзић ту отклонио све сумње. 

"Не верујем да ћемо иког више доводити у овом прелазном року. Иванић није у комбинацији, Гајић би нам био трећи десни бек, имамо Стојковића и Гобељића. О Гаји мислим све најбоље, али просто немамо их где", рекао је директор Звезде који је додао и да рачуна на Бразилца Кафуа, који је разочарао од доласка из Француске летос. 

Што се тиче одлазака, трансфер Ненада Крстичића у грчки АЕК је само први у низу.

"Имамо разговоре око одлазака Вујадина Савића и Милоша Дегенека. Милану Родићу уговор траје до 2021, ако стигне понуда разматраћемо је, поготово што имамо Алексу Терзића који је сазрео да добије шансу. Бен и Марин су најтраженији, али су много потребни Црвеној звезди. Не бих говорио о клубовима и цифрама, да не пореметимо нашу позицију на тржишту", рекао је Терзић за "Вечерње новости". 

Што се тиче Дегенека, спекулише се да Звезда има понуду из Саудијске Арабије вредну три милиона евра, док је за Савића заинтересован турски Трабзон, а помиње се милион евра.

Црвена звезда растала се у среду са Ненадом Крстичићем, новим везистом АЕК-а и тако потврдила први одлазак са "Маракане". 

Док се ишчекује реализација трансфера Немање Милића у БАТЕ Борисов и Вујадина Савића у Трабзон, у Црвеној звезди не планирају велике "резове" и промене. 

Генерални директор црвено-белих Звездан Терзић рекао је да не би требало очекивати превише промена, иако се претходних дана и недеља помињало Звездино интересовање за везисту БАТЕ Борисова Мирка Иванића и десног бека Бордоа Милана Гајића.

"Не верујем да ћемо иког више доводити у овом прелазном року. Иванић није у комбинацији, Гајић би нам био трећи десни бек, имамо Стојковића и Гобељића. О Гаји мислим све најбољи, али просто немамо их где. Већ смо довели Милуновића, Јирку и Вулића. И Словак Јирка долази на прозивку, а пошто прелазни рок траје до 31. јануара, можда га поново дамо негде на позајмицу. Реално, не треба нам више од 20 до 22 играча, плус голмани", рекао је Терзић у разговору за "Вечерње новости".

Више није тајна ни ко је близу одласку, односно за кога постоје понуде.

"Прелазни рок почиње 1. јануара. Ненад Крстичић је отишао у АЕК, имамо разговоре око одлазака Вујадина Савића и Милоша Дегенека. Милану Родићу уговор траје до 2021, ако стигне понуда разматраћемо је, поготово што имамо Алексу Терзића, који је сазрео да добије шансу".

Терзић је поновио поруку да "најбољи нису на продају".

"Бен и Марин су најтраженији, али су много потребни Црвеној звезди. Не бих говорио о клубовима и цифрама, да не пореметимо нашу позицију на тржишту".

Упитан за растанак са Крстичићем, директор црвено-белих рекао је да му је жао због растанка са поузданим везистом.

"Искористио је излазну опцију из уговора да за 500.000 евра може да иде и Звезда се ту није ништа питала. То је био његов услов када је долазио без обештећења пре годину и по. Крстичић је много помогао екипи у стварању ових резултата. Наша велика жеља је била да остане. Понудили смо му услове какве ниједан српски играч није имао у Звезди. Пошто је одлучио да иде, желимо му срећу".

Такође, Терзић је говорио и о Кафуу, који је летос дошао као звучно појачање, али за првих шест месеци позајмице то ипак није био.

"Довели смо га летос, имао је бољи си-ви него многи наши играчи. Лудогорецу је доносио титуле сваке године, а бугарска је слична нашој лиги. Сам нас је победио на 'Маракани'. Сви параметри су говорили да је долазак Кафуа био пун погодак, међутим није се снашао, али сигурно има квалитет. Биће 10. јануара на прозивци, има уговор до следећег лета и Милојевић рачуна на њега. Можда ће му бити потребне праве зимске припреме да дође на своје. Није заборавио да игра фудбал, јер је вансеријски играч".

"БИО САМ ПРОШЛОГ ВИКЕНДА У ПАРИЗУ"
 
У Црвеној звезди једва чекају крај истраге око оптужби за намешање утакмице против Пари Сен Жермена.

"Прошлог викенда сам био у Паризу, на састанку са нашим адвокатима и хтео сам да идем у француско тужилаштво да дам изјаву. Нису могли да нас приме, па су наши адвокати послали званичан допис Тужилаштву са захтевом да приме делегацију Црвене звезде и да они сами саставе списак, кога хоће из руководства, стручног штаба, играча у вези са ијава. Нама је у интересу да се што пре затвори та истрага, како би наши адвокати покренулои тужбе за надокнаду причињене штете.

Према Терзићевим речима, црвено-бели су већ направили кораке у том правцу.

"Звезда је већ поднела кривичну пријаву против НН лица из УЕФА које је направило читаву штету. Како смо сазнали, тај човек је непроверену информацију послао француском тужилаштву. Спремили смо пријаву и тужбу да видимо из којих разлога је то урадио. Значи, он мора бити саслушан, мора одбранити свој став и да каже ко је тај кредибилан извор који му је доставио ту информацију", додао је генерални директор Звезде.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар