Влада да размотри укидање такси

Приштина би требало да размотри привремено укидање мјере о 100 одсто увећаним таксама на робу из Србије, каже Беким Чолаку, савјетник косовског предсједника Хашима Тачија.  

Регион 27.12.2018 | 11:19
Влада да размотри укидање такси
Чолаку не спори да је мјера повећане таксе, како каже, добра, али сматра да ако САД и ЕУ траже од Приштине да ту мјеру укине, зашто то не би било размотрено и учињено бар на кратко вријеме. 

Учествујући у емисији “Дебата плус”, Чолаку је рекао да сматра да је није довољно рећи да је Приштина спремна за дијалог, већ да је потребно покренути и неке акције, пренио је Зери онлајн. Конкретно, међународна заједница је била веома гласна против уведених такси на производе из Србије, казао је Чолаку.

– Ако нам САД и ЕУ кажу, молимо вас да схватите да је питање пореза ријешено у дијалогу, онда ја лично мислим да ако влада жели да настави дијалог, зашто не размотри привремену суспензију ове мјере док траје дијалог, на два или три мјесеца – рекао је Чолаку.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ас

27.12.2018 10:32

Србија треба да тотално прекине све контакте са Косовом,трзисте посветити на друге регије и народ да купује домаце производе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Визе

27.12.2018 13:24

и увести забрану путовања преко Србије свима са пасошом тзв Косово.