Vlada da razmotri ukidanje taksi

Priština bi trebalo da razmotri privremeno ukidanje mjere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije, kaže Bekim Čolaku, savjetnik kosovskog predsjednika Hašima Tačija.  

Region 27.12.2018 | 11:19
Vlada da razmotri ukidanje taksi
Čolaku ne spori da je mjera povećane takse, kako kaže, dobra, ali smatra da ako SAD i EU traže od Prištine da tu mjeru ukine, zašto to ne bi bilo razmotreno i učinjeno bar na kratko vrijeme. 

Učestvujući u emisiji “Debata plus”, Čolaku je rekao da smatra da je nije dovoljno reći da je Priština spremna za dijalog, već da je potrebno pokrenuti i neke akcije, prenio je Zeri onlajn. Konkretno, međunarodna zajednica je bila veoma glasna protiv uvedenih taksi na proizvode iz Srbije, kazao je Čolaku.

– Ako nam SAD i EU kažu, molimo vas da shvatite da je pitanje poreza riješeno u dijalogu, onda ja lično mislim da ako vlada želi da nastavi dijalog, zašto ne razmotri privremenu suspenziju ove mjere dok traje dijalog, na dva ili tri mjeseca – rekao je Čolaku.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

As

27.12.2018 10:32

Srbija treba da totalno prekine sve kontakte sa Kosovom,trziste posvetiti na druge regije i narod da kupuje domace proizvode.

ODGOVORITE
Name

Vize

27.12.2018 13:24

i uvesti zabranu putovanja preko Srbije svima sa pasošom tzv Kosovo.