Поповић: Јокић није револуционар, али...

Али је један од најпаметнијих играча! Тренер Сан Антонио Спарса, Грег Поповић, истакао је добру одбрану на Николом Јокићем у победи над Денвер Нагетсима 111:103.

Кошарка 27.12.2018 | 17:30
Поповић: Јокић није револуционар, али...
Спарси су лимитирали Јокића на само четири поена (1/5) што је био један од кључних фактора победе Тексашана.

"Направили смо добар посао на њему, изгубили смо друге играче на периметеу, они одлично шутирају тројке, скачу, али смо добро чували Николу", рекао је Поповић. 

Ипак, Јокић је импресионирао Поповића својим асистенцијама. Забележио их је десет, чак седам у првом полувремену, а посебно се истакао додавањем у маниру квортербека из НФЛ лиге за Малика Бизлија. 

"Да, имао је асистенција. Он ако не погађа онда асистира. Сјајан је играч. Нису ме изненадила његова додавања", додао је легендарни тренер Спарса.

Поповић је прокоментарисао и изјаву Била Волтона који је упоредио Јокића са Гандијем, Манделом и Лутером Кингом. 

"Када размишљам о револуционарима, мислим на људе као што су Че Гевара и Владимир Лењин. Не мислим да је Јокић толики револуционар. Мислим да сте мало претерали овде, али он је фантастичан играч. Он је сјајан момак, има одличан смисао за хумор. Он је мало дебељушкаст, не спава у теретани, не трчи брзо, али би могао бити један од најпаметнијих играча у лиги. Има вештине и зна како да их искористи, максимално ужива на терену", рекао је Поповић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар