Ненад Крстичић: Није новац, већ достојанство!

"Одлазак је питање достојанства, они који треба – знају зашто"! Ненад Крстичић, доскорашњи фудбалер Црвене звезде, објаснио је навијачима разлоге због којих је напустио "црвено-беле".  "Сам мој долазак су многи осудили као што ће и одлазак!", поручио је Крстичић у писму објављеном на Инстаграму.

Фудбал 27.12.2018 | 11:45
Ненад Крстичић: Није новац, већ достојанство!
Црвена звезда се у току дана опростила од Ненада Крстичића који ће потписати за грчки АЕК, а поуздани везиста се ове вечери огласио на Инстаграму.

Фудбалер који је у "смирај" летњег прелазног рока 2017. године стигао у Црвену звезду из Шпаније, и брзо постао једна од најважнијих карика шампионског тима Владана Милојевића, је у писму навијачима казао да одлази "чистог образа", "чист пред Богом" и "чист пред њима".

Крстичић је искористио излазну клаузулу и прешао у грчки АЕК, а српском шампиону припало је 500.000 евра.

"Ово ће бити једина изјава после одласка из Звезде. Осећам обавезу према свима који ми пишете, али и према себи. Ових дана је било много наслова на ту тему, емоције су биле помешане, али једина ствар од свих коју желим да разјасним свима је та да идем чистог образа, чист пред Богом и надам се пред свима вама који сте ми били велики покретач за ово време проведено у овом великом клубу", почео је Крстичић обраћање на друштвеној мрежи "Инстаграм". 

На столу је имао понуду за нови уговор београдског клуба са годишњом платом идентичном колико је износила и откупна клаузула. 

"Сам мој долазак су многи осудили, као што ће и одлазак! За мене повратак у домаћи фудбал није био оно што су неки назвали ‘с коња на магарца’, јер сам дошао у Црвену звезду и то је довољно рећи! Цео живот сам сањао да једног дана заиграм за клуб црвено-беле боје и можда нисам имао ту прилику на почетку каријере, али како се све дешава са разлогом, захвалан сам Богу што сам био одабран да будем у овој историјској генерацији". 

Са клубом је играо Лигу Европе прошле године, освојио је титулу пролетос, а јесенас играо и Лигу шампиона. 

"Онима који прате јасно је у ком моменту сам дошао, веровао сам и због тога био награђен савршеном сезоном, која је донела много среће и поноса. Сезона коју сам крунисао голом за титулу била је нешто што сам у том моменту доласка сањао и сан се обистинио! Било је понуда прошлог лета, озбиљних! Било је и оних које су чекале спремне у Салцбургу завршетак утакмице не бих ли се можда предомислио! Али, тада то није била опција за мене, јер нисам желео да одем, оставим Звезду, саиграче, тренера, вас на цедилу... Понуде су чекале иако их нисам желео, иако сам обећао свима вама, веровао сам поново и хвала Богу опет био награђен! Ово су најлепше сезоне у мојој каријери, уједно највећи успеси до сад!". 

Крстичић је за Звезду одиграо 63 утакмице, дао је шест голова и имао четири асистенције. 

"Сада не одлазим из неких разлога који би било коме били превише интересантни. Питање новца није свакако, али питање мог достојанства јесте. Они који треба, то свакако знају, али оно што је битније је да на крају желим још једном овако да се захвалим свим саиграчима на подршци сада и уједињености кад је требало, на осећају који је био најлепши, а то је да смо породица! Хвала шефу на свему што је учинио за мене, уз њега сам постао бољи човек, јер је заиста велики! Хвала Звезди! Хвала вама ‘цигани’, најбољи сте на свету и недостајаћете ми баш много! Моје срце је црвено-бело заувек и надам се да ћемо се видети поново! Напред Звезда!", написао је Ненад Крстичић.

Из табора црвено-белих саопштено је да је АЕК искористио "клаузулу" у уговору Ненада Крстичића да га откупи по цени од 500.000 евра, на шта је он пристао иако му је и шампион Србије понудио нови уговор, на три и по сезоне.

Понуда АЕК-а била је "на столу" већ дуже време, а Крстичић је проценио да је време за растанак после одличних годину и по дана у Црвеној звезди.

Крстичић је у дресу Звезде одиграо 63 меча и постигао шест голова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар