Nenad Krstičić: Nije novac, već dostojanstvo!

"Odlazak je pitanje dostojanstva, oni koji treba – znaju zašto"! Nenad Krstičić, doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, objasnio je navijačima razloge zbog kojih je napustio "crveno-bele".  "Sam moj dolazak su mnogi osudili kao što će i odlazak!", poručio je Krstičić u pismu objavljenom na Instagramu.

Fudbal 27.12.2018 | 11:45
Nenad Krstičić: Nije novac, već dostojanstvo!
Crvena zvezda se u toku dana oprostila od Nenada Krstičića koji će potpisati za grčki AEK, a pouzdani vezista se ove večeri oglasio na Instagramu.

Fudbaler koji je u "smiraj" letnjeg prelaznog roka 2017. godine stigao u Crvenu zvezdu iz Španije, i brzo postao jedna od najvažnijih karika šampionskog tima Vladana Milojevića, je u pismu navijačima kazao da odlazi "čistog obraza", "čist pred Bogom" i "čist pred njima".

Krstičić je iskoristio izlaznu klauzulu i prešao u grčki AEK, a srpskom šampionu pripalo je 500.000 evra.

"Ovo će biti jedina izjava posle odlaska iz Zvezde. Osećam obavezu prema svima koji mi pišete, ali i prema sebi. Ovih dana je bilo mnogo naslova na tu temu, emocije su bile pomešane, ali jedina stvar od svih koju želim da razjasnim svima je ta da idem čistog obraza, čist pred Bogom i nadam se pred svima vama koji ste mi bili veliki pokretač za ovo vreme provedeno u ovom velikom klubu", počeo je Krstičić obraćanje na društvenoj mreži "Instagram". 

Na stolu je imao ponudu za novi ugovor beogradskog kluba sa godišnjom platom identičnom koliko je iznosila i otkupna klauzula. 

"Sam moj dolazak su mnogi osudili, kao što će i odlazak! Za mene povratak u domaći fudbal nije bio ono što su neki nazvali ‘s konja na magarca’, jer sam došao u Crvenu zvezdu i to je dovoljno reći! Ceo život sam sanjao da jednog dana zaigram za klub crveno-bele boje i možda nisam imao tu priliku na početku karijere, ali kako se sve dešava sa razlogom, zahvalan sam Bogu što sam bio odabran da budem u ovoj istorijskoj generaciji". 

Sa klubom je igrao Ligu Evrope prošle godine, osvojio je titulu proletos, a jesenas igrao i Ligu šampiona. 

"Onima koji prate jasno je u kom momentu sam došao, verovao sam i zbog toga bio nagrađen savršenom sezonom, koja je donela mnogo sreće i ponosa. Sezona koju sam krunisao golom za titulu bila je nešto što sam u tom momentu dolaska sanjao i san se obistinio! Bilo je ponuda prošlog leta, ozbiljnih! Bilo je i onih koje su čekale spremne u Salcburgu završetak utakmice ne bih li se možda predomislio! Ali, tada to nije bila opcija za mene, jer nisam želeo da odem, ostavim Zvezdu, saigrače, trenera, vas na cedilu... Ponude su čekale iako ih nisam želeo, iako sam obećao svima vama, verovao sam ponovo i hvala Bogu opet bio nagrađen! Ovo su najlepše sezone u mojoj karijeri, ujedno najveći uspesi do sad!". 

Krstičić je za Zvezdu odigrao 63 utakmice, dao je šest golova i imao četiri asistencije. 

"Sada ne odlazim iz nekih razloga koji bi bilo kome bili previše interesantni. Pitanje novca nije svakako, ali pitanje mog dostojanstva jeste. Oni koji treba, to svakako znaju, ali ono što je bitnije je da na kraju želim još jednom ovako da se zahvalim svim saigračima na podršci sada i ujedinjenosti kad je trebalo, na osećaju koji je bio najlepši, a to je da smo porodica! Hvala šefu na svemu što je učinio za mene, uz njega sam postao bolji čovek, jer je zaista veliki! Hvala Zvezdi! Hvala vama ‘cigani’, najbolji ste na svetu i nedostajaćete mi baš mnogo! Moje srce je crveno-belo zauvek i nadam se da ćemo se videti ponovo! Napred Zvezda!", napisao je Nenad Krstičić.

Iz tabora crveno-belih saopšteno je da je AEK iskoristio "klauzulu" u ugovoru Nenada Krstičića da ga otkupi po ceni od 500.000 evra, na šta je on pristao iako mu je i šampion Srbije ponudio novi ugovor, na tri i po sezone.

Ponuda AEK-a bila je "na stolu" već duže vreme, a Krstičić je procenio da je vreme za rastanak posle odličnih godinu i po dana u Crvenoj zvezdi.

Krstičić je u dresu Zvezde odigrao 63 meča i postigao šest golova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar