ПЛ: Белгијски "центурион" - Челси живи од Едена Азара!

Фудбалери Челсија победили су Вотфорд у гостима резултатом 2:1, у последњој утакмици данашњег програма 19. кола Премијер лиге.  Десети у клубу 100: Азар сам "гура" Челси! Уверљива партија Белгијанца који је већ надомак "дабл-дабл" учинка у Премијер лиги. Заслужан је за више од половине голова Челсија! Едене, од вечерас си легенда Челсија! Ас Плаваца и репрезентације Белгије са два гола против Вотфрода (2:1) прославио вредан јубилеј.

Фудбал 26.12.2018 | 23:54
ПЛ: Белгијски "центурион" - Челси живи од Едена Азара!
Челси се тако на најбољи начин опоравио од неочекиваног пораза од Лестер ситија за викенд, највише захваљујући једном човеку – Едену Азару.

Најбољи играч "Плаваца" био је стрелац оба поготка, чиме је дошао до броја од 101. гола за клуб са "Стамфорд Бриџа".

Јубилеј за клуб у којем је од 2012. године достигао је у првом минуту надокнаде, када је лепо побегао одбрани домаћина, предриблао голмана Бена Фостера и затресао празну мрежу. 

Међутим, "Стршљенови" су на одмор отишли у егалу јер је Перејра два минута касније ухватио фантастичан волеј и погодио доњи десни угао. 

Екипа Мауриција Сарија кренула је офанзивније у наставку, да би у 58. минуту Фостер оборио Белгијанца у казненом простору и судија Мартин Еткинсон је показао на белу тачку. Азар је преузео одговорност и поставио, испоставиће се, коначан резултат. 

До краја меча Челси је могао да дође до убедљивијег тријумфа, али су мреже мировале. 

"Плавци" су се одлепили на четвртој позицији са 44 бода, шест више од Арсенала, а четири мање од Манчестер ситија, док је Вотфорд девети са 27.

Еден Азар је од ове среде "бесмртан" у историјским књигама Челсија.

Сјајни Белгијанац је постигао 100, па 101. гол за "плавце" за победу против Вотфорда (2:1) и тако постао десети фудбалер тима са "Бриџа" коме је ово пошло за руком, раме уз раме са највећим легендама клуба.

Неугодна екипа Хавија Грасије намучила је многе тимове, правила изненађења, али је Саријев тим успео да се освети за прошлогодишњи тежак пораз (4:1) на истом стадиону.

Многи сматрају да је већ након те утакмице Антонио Конте "постао бивши" и да су тада већ успостављени први контакти са његовим сународником из Наполија, а иако је Челси и ове вечери показивао многе мане у игри - нарочито у дефанзиви - са "Викериџ роуда" се враћају с целим пленом за повратак на четврту позицију на табели.

ЕДЕН АЗАР - ПОЛА ЧЕЛСИЈА

Ове сезоне је уписао десет голова и девет асистенција у Премијер лиги и тако је "одговоран" за више од пола голова тима (37). Без њега би били далеко од места за Лигу шампиона...

Азар је Челси довео у вођство у првом минуту судијске надокнаде када је Матео Ковачић "опљачкао" Етијена Капуа и "гурнуо" лопту за Белгијанца, да би овај након заобиласка голмана Бена Фостера разгалио малобројне гостујуће навијаче. Ипак, "плавци" нису отишли на одмор с предношћу пошто се прво полувреме одужило...

Због повреда Кабаселеа и Педра први део је продужен за четири минута, а у последњим тренуцима је Рикардо Перејра ухватио Кепу и целу одбрану Челсија на спавању.

Видели смо мали број шанси у наставку, да би поново "веза" Ковачић - Азар упалила. Хрват је "лобовао" одбрану Вотфорда, Азар је изашао пред Фостера, а Енглез је у жељи да интервенише закачио офанзивца Челсија и направио пенал.

Азар га је претворио у гол, а мирнији финиш меча Челсију је могао да донесе Вилијан, међутим Бразилац је промашио три велике шансе у којима се нашао.

Гостовање Плаваца на Викариџ Роуду донело је дупло задовољство. Челси се победом од 2:1 искупио за кикс против Лестера и вратио на четврто место, а Еден Азар са нова два гола ушао у клупску историју као десети фудбалер који је премашио бројку од 100 постигнутих погодака у плавом дресу.

Његов водећи гол из првог полувремена, када је после асистенције Матеа Ковачића мајсторски обишао Бена Фостера и довео Плавце у вођство уједно је и 100. погодак у дресу великана са Стамфорд Бриџа. И било би неправедно да мали јубилеј белгијски мајстор није обележио тријумфом. 

Ипак, само што се кренуло с центра домаћини су одговорили. Холебас је после корнера фантастично заврнуо лоипту на 16 метара, а тамо сјајни Роберто Переира прелепим волејом изненадио Кепу Аризабалагу и натерао навијаче гостију да стрепе. Да стрепе након што су се опекли против Лестера прошлог викенда, али је сваку зебњу одагнао Азар у других 45 минута.

Инспирсан је био Белгијанац у наставку и фактички је само довео Челси до тријумфа. После лепог паса Бен Фостер га је оборио у шеснаестерцу, а главни судија показао на белу тачку. Наравно, сигуран егезекутор био је најбољи фудбалер Плаваца који је тако стигао до бројке од десет постигнутих голова у сезони.

Челси је генерално био много бољи током целог дуела, а могли су гости да стигну и до убедљивијег тријумфа. Добре прилике у завршници су пропустили Вилијан и Азар док су фудбалери Вотфорда једва запретили Кепи Аризабалаги у наставку па је домаћа публика отишла разочарана кући.

ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СТРЕЛАЦА ЧЕЛСИЈА:

Френк Лампард - 211 голова у свим такмичењима
Боби Тамблинг - 202
Кери Диксон - 193
Дидије Дрогба - 164
Рој Бентли - 150
Питер Осгуд - 150
Џими Гривс - 132 
Џорџ Милс - 125
Џорџ Хисдон - 108
Еден Азар - 101

Резултати, 19. КОЛА:

Фулам - Вулверхемптон 1:1 (0:0)
/Сесењон 74 - Саис 85/

Барнли - Евертон 1:5 (1:3)
/Гибсон 37' - Мина 2', Дињ 13', 71', Сигурдсон 22', Ришарлисон 93'/

Кристал Палас - Кардиф 0:0

Лестер - Манчестер сити 2:1 (1:1)
/Олбрајтон 19', Переира 81' - Бернардо Силва 14'/

Ливерпул - Њукасл 4:0 (1:0)
/Ловрен 11', Салах 47'п, Шаћири 79', Фабињо 85'/

Манчестер јунајтед - Хадерфсилд 3:1 (1:0)
/Матић 28', Погба 64', 78' - Јоргенсен 88'/

Тотенхем - Борнмут 5:0 (3:0)
/Ериксен 16', Сон 23', 70', Лукас Моура 35', Кен 61'/

18.15

Брајтон - Арсенал 1:1 (1:1)
/Локадија 35' - Обамејанг 7'/

20.30

Вотфорд - Челси 1:2 (1:1)
/Перејра 45+3 - Азар 45+1, 58п/

четвртак

Саутемптон – Вест Хем (20.45)

Табела: Ливерпул 51, Тотенхем 45, Манчестер сити 44, Челси 40, Арсенал 38, Манчестер јунајтед 32, Лестер 28, Евертон 27, Вотфорд 27, Вулверхемптон 26, Борнмут 26, Вест Хем (-1) 24, Брајтон 22, Кристал Палас 19, Њукасл 17, Саутемптон (-1) 15, Кардиф 15, Барнли 12, Фулам 11, Хадерсфилд 10.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар