PL: Belgijski "centurion" - Čelsi živi od Edena Azara!

Fudbaleri Čelsija pobedili su Votford u gostima rezultatom 2:1, u poslednjoj utakmici današnjeg programa 19. kola Premijer lige.  Deseti u klubu 100: Azar sam "gura" Čelsi! Uverljiva partija Belgijanca koji je već nadomak "dabl-dabl" učinka u Premijer ligi. Zaslužan je za više od polovine golova Čelsija! Edene, od večeras si legenda Čelsija! As Plavaca i reprezentacije Belgije sa dva gola protiv Votfroda (2:1) proslavio vredan jubilej.

Fudbal 26.12.2018 | 23:54
PL: Belgijski "centurion" - Čelsi živi od Edena Azara!
Čelsi se tako na najbolji način oporavio od neočekivanog poraza od Lester sitija za vikend, najviše zahvaljujući jednom čoveku – Edenu Azaru.

Najbolji igrač "Plavaca" bio je strelac oba pogotka, čime je došao do broja od 101. gola za klub sa "Stamford Bridža".

Jubilej za klub u kojem je od 2012. godine dostigao je u prvom minutu nadoknade, kada je lepo pobegao odbrani domaćina, predriblao golmana Bena Fostera i zatresao praznu mrežu. 

Međutim, "Stršljenovi" su na odmor otišli u egalu jer je Perejra dva minuta kasnije uhvatio fantastičan volej i pogodio donji desni ugao. 

Ekipa Mauricija Sarija krenula je ofanzivnije u nastavku, da bi u 58. minutu Foster oborio Belgijanca u kaznenom prostoru i sudija Martin Etkinson je pokazao na belu tačku. Azar je preuzeo odgovornost i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat. 

Do kraja meča Čelsi je mogao da dođe do ubedljivijeg trijumfa, ali su mreže mirovale. 

"Plavci" su se odlepili na četvrtoj poziciji sa 44 boda, šest više od Arsenala, a četiri manje od Mančester sitija, dok je Votford deveti sa 27.

Eden Azar je od ove srede "besmrtan" u istorijskim knjigama Čelsija.

Sjajni Belgijanac je postigao 100, pa 101. gol za "plavce" za pobedu protiv Votforda (2:1) i tako postao deseti fudbaler tima sa "Bridža" kome je ovo pošlo za rukom, rame uz rame sa najvećim legendama kluba.

Neugodna ekipa Havija Grasije namučila je mnoge timove, pravila iznenađenja, ali je Sarijev tim uspeo da se osveti za prošlogodišnji težak poraz (4:1) na istom stadionu.

Mnogi smatraju da je već nakon te utakmice Antonio Konte "postao bivši" i da su tada već uspostavljeni prvi kontakti sa njegovim sunarodnikom iz Napolija, a iako je Čelsi i ove večeri pokazivao mnoge mane u igri - naročito u defanzivi - sa "Vikeridž rouda" se vraćaju s celim plenom za povratak na četvrtu poziciju na tabeli.

EDEN AZAR - POLA ČELSIJA

Ove sezone je upisao deset golova i devet asistencija u Premijer ligi i tako je "odgovoran" za više od pola golova tima (37). Bez njega bi bili daleko od mesta za Ligu šampiona...

Azar je Čelsi doveo u vođstvo u prvom minutu sudijske nadoknade kada je Mateo Kovačić "opljačkao" Etijena Kapua i "gurnuo" loptu za Belgijanca, da bi ovaj nakon zaobilaska golmana Bena Fostera razgalio malobrojne gostujuće navijače. Ipak, "plavci" nisu otišli na odmor s prednošću pošto se prvo poluvreme odužilo...

Zbog povreda Kabaselea i Pedra prvi deo je produžen za četiri minuta, a u poslednjim trenucima je Rikardo Perejra uhvatio Kepu i celu odbranu Čelsija na spavanju.

Videli smo mali broj šansi u nastavku, da bi ponovo "veza" Kovačić - Azar upalila. Hrvat je "lobovao" odbranu Votforda, Azar je izašao pred Fostera, a Englez je u želji da interveniše zakačio ofanzivca Čelsija i napravio penal.

Azar ga je pretvorio u gol, a mirniji finiš meča Čelsiju je mogao da donese Vilijan, međutim Brazilac je promašio tri velike šanse u kojima se našao.

Gostovanje Plavaca na Vikaridž Roudu donelo je duplo zadovoljstvo. Čelsi se pobedom od 2:1 iskupio za kiks protiv Lestera i vratio na četvrto mesto, a Eden Azar sa nova dva gola ušao u klupsku istoriju kao deseti fudbaler koji je premašio brojku od 100 postignutih pogodaka u plavom dresu.

Njegov vodeći gol iz prvog poluvremena, kada je posle asistencije Matea Kovačića majstorski obišao Bena Fostera i doveo Plavce u vođstvo ujedno je i 100. pogodak u dresu velikana sa Stamford Bridža. I bilo bi nepravedno da mali jubilej belgijski majstor nije obeležio trijumfom. 

Ipak, samo što se krenulo s centra domaćini su odgovorili. Holebas je posle kornera fantastično zavrnuo loiptu na 16 metara, a tamo sjajni Roberto Pereira prelepim volejom iznenadio Kepu Arizabalagu i naterao navijače gostiju da strepe. Da strepe nakon što su se opekli protiv Lestera prošlog vikenda, ali je svaku zebnju odagnao Azar u drugih 45 minuta.

Inspirsan je bio Belgijanac u nastavku i faktički je samo doveo Čelsi do trijumfa. Posle lepog pasa Ben Foster ga je oborio u šesnaestercu, a glavni sudija pokazao na belu tačku. Naravno, siguran egezekutor bio je najbolji fudbaler Plavaca koji je tako stigao do brojke od deset postignutih golova u sezoni.

Čelsi je generalno bio mnogo bolji tokom celog duela, a mogli su gosti da stignu i do ubedljivijeg trijumfa. Dobre prilike u završnici su propustili Vilijan i Azar dok su fudbaleri Votforda jedva zapretili Kepi Arizabalagi u nastavku pa je domaća publika otišla razočarana kući.

DESET NAJBOLJIH STRELACA ČELSIJA:

Frenk Lampard - 211 golova u svim takmičenjima
Bobi Tambling - 202
Keri Dikson - 193
Didije Drogba - 164
Roj Bentli - 150
Piter Osgud - 150
Džimi Grivs - 132 
Džordž Mils - 125
Džordž Hisdon - 108
Eden Azar - 101

Rezultati, 19. KOLA:

Fulam - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/Sesenjon 74 - Sais 85/

Barnli - Everton 1:5 (1:3)
/Gibson 37' - Mina 2', Dinj 13', 71', Sigurdson 22', Rišarlison 93'/

Kristal Palas - Kardif 0:0

Lester - Mančester siti 2:1 (1:1)
/Olbrajton 19', Pereira 81' - Bernardo Silva 14'/

Liverpul - Njukasl 4:0 (1:0)
/Lovren 11', Salah 47'p, Šaćiri 79', Fabinjo 85'/

Mančester junajted - Haderfsild 3:1 (1:0)
/Matić 28', Pogba 64', 78' - Jorgensen 88'/

Totenhem - Bornmut 5:0 (3:0)
/Eriksen 16', Son 23', 70', Lukas Moura 35', Ken 61'/

18.15

Brajton - Arsenal 1:1 (1:1)
/Lokadija 35' - Obamejang 7'/

20.30

Votford - Čelsi 1:2 (1:1)
/Perejra 45+3 - Azar 45+1, 58p/

četvrtak

Sautempton – Vest Hem (20.45)

Tabela: Liverpul 51, Totenhem 45, Mančester siti 44, Čelsi 40, Arsenal 38, Mančester junajted 32, Lester 28, Everton 27, Votford 27, Vulverhempton 26, Bornmut 26, Vest Hem (-1) 24, Brajton 22, Kristal Palas 19, Njukasl 17, Sautempton (-1) 15, Kardif 15, Barnli 12, Fulam 11, Hadersfild 10.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar