Клопова 100. побједа: Они су се радовали због Ситија?!

Немац истиче да није уопште пратио друге резултате и да га не занима колико његов тим бежи Ситију или Тотенхему. . .  Клоп није ни знао резултате: Тотенхем лети, реците нашим навијачима! Да сам на месту Манчестер Ситија. . .  Немац презадовољан партијом, победом, бодовном предношћу, али подсећа да је тек половина трке.

Фудбал 27.12.2018 | 09:45
Клопова 100. побједа: Они су се радовали због Ситија?!
Навикли смо од Јиргена Клопа да скаче и "пуца" од радости када његов тим постигне пети-шести гол у Карабао купу, али је био веома озбиљан и одмерен након што је његова екипа победила шесту утакмицу заредом и побегла Манчестер ситију на седам бодова разлике...

"Редси" су пред својим навијачима на "Енфилду" одиграли рутински против Њукасла (4:0), а за потпуно одушевљење побринуо се Лестер који је победио Сити (2:1).

Погодак Шаћирија, за потврду победе Ливерпула, и Переире, за преокрет Лестера, пали су у отприлике истом моменту, па у једном тренутку није било јасно да ли навијачи поново славе победу свог тима - или пораз највећег ривала за титулу.

"Нисам пратио резултат, мислио сам да публика нас бодри, помислио сам како је то лепо, али сам након утакмице чуо да је то због другог резултата", рекао је Клоп.

"Очигледно, нико није рекао нашој публици да је Тотенхем победио чак 5:0. Ипак, то је сасвим у реду, атмосфера је за Боксинг деј потпуно другачија пошто долазе навијачи широм света да нас бодре. Леп тренутак, само сам мислио да је због нас".

Истицао је да је презадовољан партијом своје екипе, али је истовремено покушавао да "спусти лопту" због опште еуфорије и "већ освојене титуле" за његов тим.

Чека се од 1990. на шампионски пехар првака Енглеске, а ово је трећи пут од тада да је Ливерпул првопласирани на Божић (по грегоријанском календару). Претходна два пута Бенитез и Роџерс нису успели да одрже константност, али да ли то може Клоп?

Прославио је 100. победу на клупи "редса", брже од Пејслија и Шенклија, али нешто спорије од Бенитеза и Далглиша...

"Та разлика не значи ништа. Играмо са Арсеналом и СИтијем у наредна два меча, тако да је добро да имамо ову разлику у односу на друге. Али то је то, Хоћемо да пишемо нашу историју, први смо Ливерпул који није изгубио 19 мечева, примили смо само седам голова... Тако да, биће тешко, остало је много до краја. Друге тимове и резултате уопште не пратим", додао је Клоп.

Тамо где је Ливерпул ранијих година најчешће просипао бодове и сахранкјивао шампионске наде, данас прави предност у односу на остатак Премијер лиге. Екипа Јиргена Клопа блиста у згуснутом распореду и повећава предност на врху.

После 16 година година, Ливерпу је на врху табеле са шест бодова предности! Победа против Њукасла је инека врста званичног поечтка еуфорије у црвеном делу града Битлса.

„Почетак утакмице је био веома живахан. Офанзивно поготово. Док дефанзивно и нисмо били нешто... Нисмо успели да затворимо прилазе голу, па је деловало да ће бити отворена утакмица. Али осим тог почетка, већи део меча је био добар. Могли смо да постигнемо и више голова, фантастично смо се кретали, стварали шансе... До краја смо желели да контролишемо утакмицу и да постижемо голове. Чак је и Алисон – осим својих играчких квалитета – показао шта је његов главни посао. А то је да  сачува мрежу мирном. Савршен дан за нас! Њукасл је тим који је тешко сломити јер се баш труде. Али момци су остали концентрисани целу утакмицу и одрадили су посао“, рекао је Клоп после меча.

Открива да није током меча знао за дешавања у Лестеру где је домаћи преокренуо и савладао Манчестер Сити.  

„Немам појма ни кад, ни где играју наши ривали за титулу. Чак и када сам сазнао резултате, то ми не значи баш нешто много. То је само информација. Морамо да гледамо као кроз тунел и да видимо шта је то што нас води и покреће. Нисмо имали појма о резултату Манчестер Ситија док се утакмица није завршила“.

Немац каже да није знао за дешавања у Лестеру чак ни када је публика на Енфилду прослављала голове Лестера.

„Када је публика славила, мислио сам да је то због нас и баш сам се обрадовао. Али, ја сам наиван тип... Тек касније сам схватио да они прослављају резултат друге утакмице. А можда је неко нашим навијачима могао да каже и да је Тотенхем победио 5:0!“

Немац каже да је Сити и даље озбиљан кандидат за титулу.

„Играћемо са њима ускоро... Да сам на њиховом месту, размишљао бих како имам само четири бода мање, а не седам. Јер и даље имамо међусобни меч. Такође, ми играмо и против Арсенала пре тога. Добро је што имамо шест бодова предности. Али то је то. Све је то лепо, бројке су добре... Али, до краја је још 19 утакмица. Сада стварамо базу за остатак сезоне, а та база је очигледно добра када се подвуче црта испод првог дела сезоне. Желимо да направимо капитал за наставак сезоне. Желимо да сами пишемо сопствену историју“.

Сада је Тотенхем први пратилац Ливерпула...

„Једино што је нама важно је како изгледамо на терену и какву игру пружамо. И да задржимо тај ниво. Али Тотенхем лети! Иако су имали тешко лето, сада су бриљантни. Истина, и ми смо у доброј серији. Челси и Арсенал такође побеђују. Биће трка до последњег кола. Али ми смо спремни и то је најважније“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар