Klopova 100. pobjeda: Oni su se radovali zbog Sitija?!

Nemac ističe da nije uopšte pratio druge rezultate i da ga ne zanima koliko njegov tim beži Sitiju ili Totenhemu. . .  Klop nije ni znao rezultate: Totenhem leti, recite našim navijačima! Da sam na mestu Mančester Sitija. . .  Nemac prezadovoljan partijom, pobedom, bodovnom prednošću, ali podseća da je tek polovina trke.

Fudbal 27.12.2018 | 09:45
Klopova 100. pobjeda: Oni su se radovali zbog Sitija?!
Navikli smo od Jirgena Klopa da skače i "puca" od radosti kada njegov tim postigne peti-šesti gol u Karabao kupu, ali je bio veoma ozbiljan i odmeren nakon što je njegova ekipa pobedila šestu utakmicu zaredom i pobegla Mančester sitiju na sedam bodova razlike...

"Redsi" su pred svojim navijačima na "Enfildu" odigrali rutinski protiv Njukasla (4:0), a za potpuno oduševljenje pobrinuo se Lester koji je pobedio Siti (2:1).

Pogodak Šaćirija, za potvrdu pobede Liverpula, i Pereire, za preokret Lestera, pali su u otprilike istom momentu, pa u jednom trenutku nije bilo jasno da li navijači ponovo slave pobedu svog tima - ili poraz najvećeg rivala za titulu.

"Nisam pratio rezultat, mislio sam da publika nas bodri, pomislio sam kako je to lepo, ali sam nakon utakmice čuo da je to zbog drugog rezultata", rekao je Klop.

"Očigledno, niko nije rekao našoj publici da je Totenhem pobedio čak 5:0. Ipak, to je sasvim u redu, atmosfera je za Boksing dej potpuno drugačija pošto dolaze navijači širom sveta da nas bodre. Lep trenutak, samo sam mislio da je zbog nas".

Isticao je da je prezadovoljan partijom svoje ekipe, ali je istovremeno pokušavao da "spusti loptu" zbog opšte euforije i "već osvojene titule" za njegov tim.

Čeka se od 1990. na šampionski pehar prvaka Engleske, a ovo je treći put od tada da je Liverpul prvoplasirani na Božić (po gregorijanskom kalendaru). Prethodna dva puta Benitez i Rodžers nisu uspeli da održe konstantnost, ali da li to može Klop?

Proslavio je 100. pobedu na klupi "redsa", brže od Pejslija i Šenklija, ali nešto sporije od Beniteza i Dalgliša...

"Ta razlika ne znači ništa. Igramo sa Arsenalom i SItijem u naredna dva meča, tako da je dobro da imamo ovu razliku u odnosu na druge. Ali to je to, Hoćemo da pišemo našu istoriju, prvi smo Liverpul koji nije izgubio 19 mečeva, primili smo samo sedam golova... Tako da, biće teško, ostalo je mnogo do kraja. Druge timove i rezultate uopšte ne pratim", dodao je Klop.

Tamo gde je Liverpul ranijih godina najčešće prosipao bodove i sahrankjivao šampionske nade, danas pravi prednost u odnosu na ostatak Premijer lige. Ekipa Jirgena Klopa blista u zgusnutom rasporedu i povećava prednost na vrhu.

Posle 16 godina godina, Liverpu je na vrhu tabele sa šest bodova prednosti! Pobeda protiv Njukasla je ineka vrsta zvaničnog poečtka euforije u crvenom delu grada Bitlsa.

„Početak utakmice je bio veoma živahan. Ofanzivno pogotovo. Dok defanzivno i nismo bili nešto... Nismo uspeli da zatvorimo prilaze golu, pa je delovalo da će biti otvorena utakmica. Ali osim tog početka, veći deo meča je bio dobar. Mogli smo da postignemo i više golova, fantastično smo se kretali, stvarali šanse... Do kraja smo želeli da kontrolišemo utakmicu i da postižemo golove. Čak je i Alison – osim svojih igračkih kvaliteta – pokazao šta je njegov glavni posao. A to je da  sačuva mrežu mirnom. Savršen dan za nas! Njukasl je tim koji je teško slomiti jer se baš trude. Ali momci su ostali koncentrisani celu utakmicu i odradili su posao“, rekao je Klop posle meča.

Otkriva da nije tokom meča znao za dešavanja u Lesteru gde je domaći preokrenuo i savladao Mančester Siti.  

„Nemam pojma ni kad, ni gde igraju naši rivali za titulu. Čak i kada sam saznao rezultate, to mi ne znači baš nešto mnogo. To je samo informacija. Moramo da gledamo kao kroz tunel i da vidimo šta je to što nas vodi i pokreće. Nismo imali pojma o rezultatu Mančester Sitija dok se utakmica nije završila“.

Nemac kaže da nije znao za dešavanja u Lesteru čak ni kada je publika na Enfildu proslavljala golove Lestera.

„Kada je publika slavila, mislio sam da je to zbog nas i baš sam se obradovao. Ali, ja sam naivan tip... Tek kasnije sam shvatio da oni proslavljaju rezultat druge utakmice. A možda je neko našim navijačima mogao da kaže i da je Totenhem pobedio 5:0!“

Nemac kaže da je Siti i dalje ozbiljan kandidat za titulu.

„Igraćemo sa njima uskoro... Da sam na njihovom mestu, razmišljao bih kako imam samo četiri boda manje, a ne sedam. Jer i dalje imamo međusobni meč. Takođe, mi igramo i protiv Arsenala pre toga. Dobro je što imamo šest bodova prednosti. Ali to je to. Sve je to lepo, brojke su dobre... Ali, do kraja je još 19 utakmica. Sada stvaramo bazu za ostatak sezone, a ta baza je očigledno dobra kada se podvuče crta ispod prvog dela sezone. Želimo da napravimo kapital za nastavak sezone. Želimo da sami pišemo sopstvenu istoriju“.

Sada je Totenhem prvi pratilac Liverpula...

„Jedino što je nama važno je kako izgledamo na terenu i kakvu igru pružamo. I da zadržimo taj nivo. Ali Totenhem leti! Iako su imali teško leto, sada su briljantni. Istina, i mi smo u dobroj seriji. Čelsi i Arsenal takođe pobeđuju. Biće trka do poslednjeg kola. Ali mi smo spremni i to je najvažnije“.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar