ИТА: Јуве избјегао пораз, Симоне побиједио брата!

Роналдо спречио први пораз Јувентуса у Серији А! Фудбалери Јувентуса одиграли су 2:2 против Аталанте у 18. колу Серије А.  Алегри више неће Роналда стављати на клупу: Португалац отео победу Аталанти, Запата остао без улоге хероја! Богиња провинције имала вођство од 2:1 и играча више, али је велики ас као резервиста на овом мечу донео вредан бод гостима - 2:2.  Једном Инзагију је морало да преседне, Лацио за Лигу шампиона! Лети и Сампдорија на крилима Кваљагола! Фиорентина упропастила победу са Сан Сира! Роналдо спасио Јувентус, повреда Миленковића! Кристијано Роналдо ушао с клупе и спријечио први пораз Јувентуса ове сезоне. "Стара дама" са десеторицом стигла до ремија против Аталанте. Повреда Николе Миленковића у поразу Фиорентине.

Фудбал 26.12.2018 | 17:15
ИТА: Јуве избјегао пораз, Симоне побиједио брата!
Шампион Италије избегао је први пораз у домаћем шампионату захваљујући Кристијану Роналду.

"Стара дама" повела је у другом минуту преко Ђимситија који је постигао аутогол. Аталанта је до полувремена успела да изједначи преко Дувана Запате у са резултатом 1:1 отишло се на паузу.

На старту другог периода игре шок за госте. Прво Рикардо Бетанкур добија други жути, односно црвени картон, а само три минута касније Запата је довео у вођство клуб из Бергама. 

Јувентусу је до краја био отежан посао јер су губили и имали играча мање, међутим успели су да изједначе. Роналдо је у 65. ушао у игру и само тринаест минута касније постигао је гол. 

Екипа Масимилијана Алегрија у надокнади времена је успела да дође и до преокрета, али је гол поништен због офсајда. Јувентус је и даље први са 50 бодова, док Аталанта има дупло мање. 

Сергеј Милинковић-Савић одиграо 74. минута у победи над Болоњом (2:0). Голове за "небеско плаве" постигли су Фелипе Луис у 30. и Сенад Лулић у 90. минуту.

Од осталих резултата Фиорентина је изгубила од Парме, а Миленковић је играо само 39. минута, Сампдорија је савладала Кјево, односно Каљари екипу Ђеное.

Масимилијано Алегри је први пут одлучио да заигра меч без Кристијана Роналда и умало да Јувентус доживи први пораз у сезони. Поругалац је ушао у игру када је Аталанта имала играча више и водила са 2:1, али га то није спутало да постигне изједначујући погодак у 78. минуту - 2:2 (1:1).

Роналдо је тако у други план бацио фантастичног Дувана Запату, који је наставио сјајну серију погодака и са два гола бацио Стару даму надомак амбиса. Међутим, седмоструки узастопни шампион Италије је пронашао начин да избегне већ виђени пораз, иако је од 53. минута играо без Родрига Бентанкура.

Аталанта није имала среће на почетку утакмице, пошто је Берат Ђимсити прилично неопрезно већ у другом минуту надокнаде послао лопту у сопствену мржу. Ипак, екипа Ђан Пјера Гасперинија је показала завидан квалитет и успела да стигне до прокрета. Снажни Колумбијац је први гол постигао у 24. минуту, када је на сјајан начин добио дуел са Бонучијем и затресао мрежу Војћеха Шченсног, а онда је на правом месту био и код центаршута Папуа Гомеза у 56. минуту. Тада га је из вида испустио Емре Џан.

Али, Аталанти се догодило оно што никако није смело. Одбрана је била очајно постављена код корнера Пјанића, који је на другој стативи пронашао Манџукића, а овај спустио лопту у срце петерца, где је сам као дух био Роналдо.

Јувентус је тек други пут у сезони примио два гола. Први пут му се то догодило још у првом колу против Кјева, када је на крају славио голом Федерика Бернардескија у трећем минуту надокнаде. Овога пута је могло да буде исто, али је другом минуту надокнаде због офсајда поништен гол Леонарда Бонучија.

Старој дами је ово тек други реми у сезони. У њеном досадашњем току то је успело још само Ђенови, али је велико питање да ли је он показао рањивост овог Алегријевог тима или заправо велику снагу. У сваком случају, екипа без Роналда у стартној постави као да није са истом дозом самопоуздања ушла у меч, што је лукав Гасперинијев тим умео да искористи.

Наполи вечерас у Милану има прилику да смањи разлику водећег тима на табели на шест бодова, што би шампионску трку могло да учини донекле узбудљивијом.

Једном Инзагију је морало да преседне, Лацио за Лигу шампиона! Лети и Сампдорија на крилима Кваљагола! Фиорентина упропастила победу са Сан Сира!

У Божићном окршају браће Инзаги, једном је морало да преседне. Пипу...

Симоне није имао попуста за брата Филипа којем је ово врло вероватно била последња утакмица на клупи Болоње. Лацио је на Дал’Ари славио 2:0, приближио се Лиги шампиона и гурнуо Болоњу у још дубљи канал. Болоња је без победе од 30. септембра. Превише...

После неколико шанси на обе стране у первих пола сата, меч је одблокирао погодак гостујућег штопера Луиза Фелипа у 30. минуту. Он је био највиши у скоку после корнера Луис Алберта и голман Скорупски није имао никакве шансе.

Примљени гол је још унервозио и везао ноге играчима домаћег тима. Стално су нешто тражили код судије, испољавали нервозу и били је питање када ће Лацио дати други гол. Таман када је Болоња уласком Паласијакренула на све или ништа, Лацио је поготком Лулића после корнера у 90. минуту решио све дилеме.

Лацио је на прави начин искористио киксеве Милана у последње време и одлепио се у трци за четврто место. Сада имају три  бода више од Росонера.

Али и два више од чудесне Сампдорије која предвођена неуниптивим Фабијом Кваљарелом жели у Лигу шампиона. Ђеновљани су престигли Милан и сада су први пратиоци Лација. Дуго су ломили отпор неугодног Кјева који је био у серији од шест ремија. Дорија је стврала шансе, надиграла госте из Вероне, али их је Кваљарела начео тек голом на поечћтку другог полувремена. Наравно, у питању је ремек дело мајстора за евроголове. Голом у осмој узастопној утакмици је изједначио подвиг Боба Вијерија из 2002. године.

До краја је још Гастон Рамирез затресао мрежу Летећих Магараца и донео Сампдорији трећу узастопну победу.

Фиорентина је упропастила победу са Сан Сира од пре неколико дана. Виола је доживела изненађујучи пораз од Парме на свом терену - 0:1. Виола је добро отворила меч, стварала шансе, надиграла ривала, можда је оштећена и за пенал, а онда се у финишу полувремена повредио Никола Миленковић и морао да изађе из игре. Што је уздрмало Фиорентину и можда резултирало грешком за гол Инглезеа у другом минуту надоканде полувремена. Непоустиво лако је Инглезе изашао на лоше постављеног Лафона и постигао једини гол на мечу. 

Осим недосуђеног пенала, Фиорентина ће бити бесна на судију и због црвеног картона Витора Уга у 65. минуту. Бразилац је престрого искључен после фаула над Биабианијем. Чак и са десеторицом играча је Виола имала неке шансе за изједначење али није успела и прекинула је добру минисерију. 

Каљари је апослутно заслужено надиграо и победио Ђенову 1:0. Сарди су прекинули серију лоших резултата и коначно дочекали три бода. Стрелац јединог гола је био Фаријас у надокнади првог полувремена, али је Каљари заслужио и убедљивију победу с обзиром на шансе које је створио. Барела је неколико пута био надомак поготка. Лазовић је одиргао цео меч за госте. 

Аталанта је у сриједу у мечу ванредног 18. кола успјела да прекине серију од осам узастопних побједа „Старе даме“, али не и да јој нанесе први пораз, иако је имала предност 2:1 и играча више.

Кристијано Роналдо пресједио је нешто више од сат времена на клупи, а онда ушао и погодио за реми у Бергаму.

Јувентус је био на прагу пораза након што је Масимилијано Алегри одлучио да остави Кристијана Роналда и Миралема Пјанића на клупи, а Родриго Бентанкур зарадио црвени картон у 53. минуту.

Иако је шампион Италије повео већ у другом минуту аутоголом Ђимшитија, Аталанта је успјела да преокрене на 2:1 захваљујући сјајном Колумбијцу, Дувану Запати, који је са два везана поготка натјерао домаће навијаче да помисле да Јувентус није непобједив.

Прво се одлично ослободио Бонућија у 24. минуту и матирао Шћешног за 1:1, а потом у 53. минуту био најсналажљивији послије корнера и главом из петерца послао лопту у мрежу за великих 2:1.

Запата је тако постигао свој осми погодак на посљедњих пет мечева.

Упркос одличној игри у првом полувремену, и почетком другог, Аталанта ипак није успјела да стигне до сва три бода.

Алегри је исправио своју грешку и послао у игру Роналда и Пјанића, а након што Госенс није успио да искористи одличну шансу у 76. минуту услиједила је казна.

Управо Пјанић извео је корнер двије минуте касније, Кјелини је главом вратио до Роналда, који са само два метра матира Беришу.

Права драма виђена је у судијској надокнади када је Бонући постигао погодак, али је он поништен због офсајда.

Голгетерску серију, осим Запате, наставио је и ветеран Фабио Кваљарела. Капитен Сампдорије продужио је уговор са Ђеновљанима, а онда их водио до побједе 2:0 против „фењераша“ Кјева.

Кваљарела је у 47. минуту поготком петом постигао погодак за вођство Сампдорије, што је био његов девети погодак на посљедњих осам првенствених утакмица. Посљедњи играч којем је успјело да на осам узастопних утакмица затресе мрежу био је Кристијан Вијери, још 2002. године.

Побједу домаћих потврдио је Рамирез у 59. минуту.

Фиорентина је на свом терену поражена од Парме резултатом 1:0, а тренера „виоле“ Стефана Пиолија забринуће и повреда српског репрезентативца Николе Миленковића.

Он је због повреде замијењен крајем првог полувремена, а врло брзо послије тога Инглезе је постигао побједоносни погодак.

Проблеми за „виолу“ настављени су и у другом полувремену, када је Уго, штопер домаћих који је поклонио лопту Инглезеу код поготка, зарадио црвени картон и оставио свој тим практично без шансе за преокрет.

У дуелу браће Инзаги славио је Симоне и старијем Филипеу вјероватно „спаковао“ отказ.

Лацио је као гост резултатом 2:0 савладао Болоњу, којој је ово био 11. меч без побједе и биће право чудо уколико Филипо Инзаги у субту буде водио екипу против Наполија.

СЕРИЈА А, 18. КОЛО

Фрозиноне - Милан 0:0

Аталанта – Јувентус 2:2 (1.1)
/Запата 24, 56 – Ђимшити 2, Роналдо 78/

Болоња – Лацио 0:1 (0:1)
/Рамос 30, Лулић 90/

Каљари – Ђенова 1:0 (1:0)
/Фариас 45+3/

Фиорентина – Парма 0:1 (0:1)
/Инглезе 45+2/

Сампдорија – Кјево 2:0 (0:0)
/Кваљарела 47, Рамирез 59/

Рома – Сасуоло (18.00)

СПАЛ - Удинезе

Торино - Емполи

Интер - Наполи (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 50, Наполи (-1) 41, Интер (-1) 33, Лацио 31, Сампдорија 29, Милан 28, Аталанта 25, Фиорентина 25, Сасуоло (-1) 25, Парма 25, Рома (-1) 24, Торино (-1) 23, Каљари 20, Ђенова 19, Емполи (-1) 16, СПАЛ (-1) 16, Удинезе (-1) 14, Болоња 13, Фрозиноне 10, Кјево 5*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар