ITA: Juve izbjegao poraz, Simone pobijedio brata!

Ronaldo sprečio prvi poraz Juventusa u Seriji A! Fudbaleri Juventusa odigrali su 2:2 protiv Atalante u 18. kolu Serije A.  Alegri više neće Ronalda stavljati na klupu: Portugalac oteo pobedu Atalanti, Zapata ostao bez uloge heroja! Boginja provincije imala vođstvo od 2:1 i igrača više, ali je veliki as kao rezervista na ovom meču doneo vredan bod gostima - 2:2.  Jednom Inzagiju je moralo da presedne, Lacio za Ligu šampiona! Leti i Sampdorija na krilima Kvaljagola! Fiorentina upropastila pobedu sa San Sira! Ronaldo spasio Juventus, povreda Milenkovića! Kristijano Ronaldo ušao s klupe i spriječio prvi poraz Juventusa ove sezone. "Stara dama" sa desetoricom stigla do remija protiv Atalante. Povreda Nikole Milenkovića u porazu Fiorentine.

Fudbal 26.12.2018 | 17:15
ITA: Juve izbjegao poraz, Simone pobijedio brata!
Šampion Italije izbegao je prvi poraz u domaćem šampionatu zahvaljujući Kristijanu Ronaldu.

"Stara dama" povela je u drugom minutu preko Đimsitija koji je postigao autogol. Atalanta je do poluvremena uspela da izjednači preko Duvana Zapate u sa rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu.

Na startu drugog perioda igre šok za goste. Prvo Rikardo Betankur dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, a samo tri minuta kasnije Zapata je doveo u vođstvo klub iz Bergama. 

Juventusu je do kraja bio otežan posao jer su gubili i imali igrača manje, međutim uspeli su da izjednače. Ronaldo je u 65. ušao u igru i samo trinaest minuta kasnije postigao je gol. 

Ekipa Masimilijana Alegrija u nadoknadi vremena je uspela da dođe i do preokreta, ali je gol poništen zbog ofsajda. Juventus je i dalje prvi sa 50 bodova, dok Atalanta ima duplo manje. 

Sergej Milinković-Savić odigrao 74. minuta u pobedi nad Bolonjom (2:0). Golove za "nebesko plave" postigli su Felipe Luis u 30. i Senad Lulić u 90. minutu.

Od ostalih rezultata Fiorentina je izgubila od Parme, a Milenković je igrao samo 39. minuta, Sampdorija je savladala Kjevo, odnosno Kaljari ekipu Đenoe.

Masimilijano Alegri je prvi put odlučio da zaigra meč bez Kristijana Ronalda i umalo da Juventus doživi prvi poraz u sezoni. Porugalac je ušao u igru kada je Atalanta imala igrača više i vodila sa 2:1, ali ga to nije sputalo da postigne izjednačujući pogodak u 78. minutu - 2:2 (1:1).

Ronaldo je tako u drugi plan bacio fantastičnog Duvana Zapatu, koji je nastavio sjajnu seriju pogodaka i sa dva gola bacio Staru damu nadomak ambisa. Međutim, sedmostruki uzastopni šampion Italije je pronašao način da izbegne već viđeni poraz, iako je od 53. minuta igrao bez Rodriga Bentankura.

Atalanta nije imala sreće na početku utakmice, pošto je Berat Đimsiti prilično neoprezno već u drugom minutu nadoknade poslao loptu u sopstvenu mržu. Ipak, ekipa Đan Pjera Gasperinija je pokazala zavidan kvalitet i uspela da stigne do prokreta. Snažni Kolumbijac je prvi gol postigao u 24. minutu, kada je na sjajan način dobio duel sa Bonučijem i zatresao mrežu Vojćeha Ščensnog, a onda je na pravom mestu bio i kod centaršuta Papua Gomeza u 56. minutu. Tada ga je iz vida ispustio Emre Džan.

Ali, Atalanti se dogodilo ono što nikako nije smelo. Odbrana je bila očajno postavljena kod kornera Pjanića, koji je na drugoj stativi pronašao Mandžukića, a ovaj spustio loptu u srce peterca, gde je sam kao duh bio Ronaldo.

Juventus je tek drugi put u sezoni primio dva gola. Prvi put mu se to dogodilo još u prvom kolu protiv Kjeva, kada je na kraju slavio golom Federika Bernardeskija u trećem minutu nadoknade. Ovoga puta je moglo da bude isto, ali je drugom minutu nadoknade zbog ofsajda poništen gol Leonarda Bonučija.

Staroj dami je ovo tek drugi remi u sezoni. U njenom dosadašnjem toku to je uspelo još samo Đenovi, ali je veliko pitanje da li je on pokazao ranjivost ovog Alegrijevog tima ili zapravo veliku snagu. U svakom slučaju, ekipa bez Ronalda u startnoj postavi kao da nije sa istom dozom samopouzdanja ušla u meč, što je lukav Gasperinijev tim umeo da iskoristi.

Napoli večeras u Milanu ima priliku da smanji razliku vodećeg tima na tabeli na šest bodova, što bi šampionsku trku moglo da učini donekle uzbudljivijom.

Jednom Inzagiju je moralo da presedne, Lacio za Ligu šampiona! Leti i Sampdorija na krilima Kvaljagola! Fiorentina upropastila pobedu sa San Sira!

U Božićnom okršaju braće Inzagi, jednom je moralo da presedne. Pipu...

Simone nije imao popusta za brata Filipa kojem je ovo vrlo verovatno bila poslednja utakmica na klupi Bolonje. Lacio je na Dal’Ari slavio 2:0, približio se Ligi šampiona i gurnuo Bolonju u još dublji kanal. Bolonja je bez pobede od 30. septembra. Previše...

Posle nekoliko šansi na obe strane u pervih pola sata, meč je odblokirao pogodak gostujućeg štopera Luiza Felipa u 30. minutu. On je bio najviši u skoku posle kornera Luis Alberta i golman Skorupski nije imao nikakve šanse.

Primljeni gol je još unervozio i vezao noge igračima domaćeg tima. Stalno su nešto tražili kod sudije, ispoljavali nervozu i bili je pitanje kada će Lacio dati drugi gol. Taman kada je Bolonja ulaskom Palasijakrenula na sve ili ništa, Lacio je pogotkom Lulića posle kornera u 90. minutu rešio sve dileme.

Lacio je na pravi način iskoristio kikseve Milana u poslednje vreme i odlepio se u trci za četvrto mesto. Sada imaju tri  boda više od Rosonera.

Ali i dva više od čudesne Sampdorije koja predvođena neuniptivim Fabijom Kvaljarelom želi u Ligu šampiona. Đenovljani su prestigli Milan i sada su prvi pratioci Lacija. Dugo su lomili otpor neugodnog Kjeva koji je bio u seriji od šest remija. Dorija je stvrala šanse, nadigrala goste iz Verone, ali ih je Kvaljarela načeo tek golom na poečćtku drugog poluvremena. Naravno, u pitanju je remek delo majstora za evrogolove. Golom u osmoj uzastopnoj utakmici je izjednačio podvig Boba Vijerija iz 2002. godine.

Do kraja je još Gaston Ramirez zatresao mrežu Letećih Magaraca i doneo Sampdoriji treću uzastopnu pobedu.

Fiorentina je upropastila pobedu sa San Sira od pre nekoliko dana. Viola je doživela iznenađujuči poraz od Parme na svom terenu - 0:1. Viola je dobro otvorila meč, stvarala šanse, nadigrala rivala, možda je oštećena i za penal, a onda se u finišu poluvremena povredio Nikola Milenković i morao da izađe iz igre. Što je uzdrmalo Fiorentinu i možda rezultiralo greškom za gol Inglezea u drugom minutu nadokande poluvremena. Nepoustivo lako je Ingleze izašao na loše postavljenog Lafona i postigao jedini gol na meču. 

Osim nedosuđenog penala, Fiorentina će biti besna na sudiju i zbog crvenog kartona Vitora Uga u 65. minutu. Brazilac je prestrogo isključen posle faula nad Biabianijem. Čak i sa desetoricom igrača je Viola imala neke šanse za izjednačenje ali nije uspela i prekinula je dobru miniseriju. 

Kaljari je aposlutno zasluženo nadigrao i pobedio Đenovu 1:0. Sardi su prekinuli seriju loših rezultata i konačno dočekali tri boda. Strelac jedinog gola je bio Farijas u nadoknadi prvog poluvremena, ali je Kaljari zaslužio i ubedljiviju pobedu s obzirom na šanse koje je stvorio. Barela je nekoliko puta bio nadomak pogotka. Lazović je odirgao ceo meč za goste. 

Atalanta je u srijedu u meču vanrednog 18. kola uspjela da prekine seriju od osam uzastopnih pobjeda „Stare dame“, ali ne i da joj nanese prvi poraz, iako je imala prednost 2:1 i igrača više.

Kristijano Ronaldo presjedio je nešto više od sat vremena na klupi, a onda ušao i pogodio za remi u Bergamu.

Juventus je bio na pragu poraza nakon što je Masimilijano Alegri odlučio da ostavi Kristijana Ronalda i Miralema Pjanića na klupi, a Rodrigo Bentankur zaradio crveni karton u 53. minutu.

Iako je šampion Italije poveo već u drugom minutu autogolom Đimšitija, Atalanta je uspjela da preokrene na 2:1 zahvaljujući sjajnom Kolumbijcu, Duvanu Zapati, koji je sa dva vezana pogotka natjerao domaće navijače da pomisle da Juventus nije nepobjediv.

Prvo se odlično oslobodio Bonućija u 24. minutu i matirao Šćešnog za 1:1, a potom u 53. minutu bio najsnalažljiviji poslije kornera i glavom iz peterca poslao loptu u mrežu za velikih 2:1.

Zapata je tako postigao svoj osmi pogodak na posljednjih pet mečeva.

Uprkos odličnoj igri u prvom poluvremenu, i početkom drugog, Atalanta ipak nije uspjela da stigne do sva tri boda.

Alegri je ispravio svoju grešku i poslao u igru Ronalda i Pjanića, a nakon što Gosens nije uspio da iskoristi odličnu šansu u 76. minutu uslijedila je kazna.

Upravo Pjanić izveo je korner dvije minute kasnije, Kjelini je glavom vratio do Ronalda, koji sa samo dva metra matira Berišu.

Prava drama viđena je u sudijskoj nadoknadi kada je Bonući postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

Golgetersku seriju, osim Zapate, nastavio je i veteran Fabio Kvaljarela. Kapiten Sampdorije produžio je ugovor sa Đenovljanima, a onda ih vodio do pobjede 2:0 protiv „fenjeraša“ Kjeva.

Kvaljarela je u 47. minutu pogotkom petom postigao pogodak za vođstvo Sampdorije, što je bio njegov deveti pogodak na posljednjih osam prvenstvenih utakmica. Posljednji igrač kojem je uspjelo da na osam uzastopnih utakmica zatrese mrežu bio je Kristijan Vijeri, još 2002. godine.

Pobjedu domaćih potvrdio je Ramirez u 59. minutu.

Fiorentina je na svom terenu poražena od Parme rezultatom 1:0, a trenera „viole“ Stefana Piolija zabrinuće i povreda srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića.

On je zbog povrede zamijenjen krajem prvog poluvremena, a vrlo brzo poslije toga Ingleze je postigao pobjedonosni pogodak.

Problemi za „violu“ nastavljeni su i u drugom poluvremenu, kada je Ugo, štoper domaćih koji je poklonio loptu Inglezeu kod pogotka, zaradio crveni karton i ostavio svoj tim praktično bez šanse za preokret.

U duelu braće Inzagi slavio je Simone i starijem Filipeu vjerovatno „spakovao“ otkaz.

Lacio je kao gost rezultatom 2:0 savladao Bolonju, kojoj je ovo bio 11. meč bez pobjede i biće pravo čudo ukoliko Filipo Inzagi u subtu bude vodio ekipu protiv Napolija.

SERIJA A, 18. KOLO

Frozinone - Milan 0:0

Atalanta – Juventus 2:2 (1.1)
/Zapata 24, 56 – Đimšiti 2, Ronaldo 78/

Bolonja – Lacio 0:1 (0:1)
/Ramos 30, Lulić 90/

Kaljari – Đenova 1:0 (1:0)
/Farias 45+3/

Fiorentina – Parma 0:1 (0:1)
/Ingleze 45+2/

Sampdorija – Kjevo 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 47, Ramirez 59/

Roma – Sasuolo (18.00)

SPAL - Udineze

Torino - Empoli

Inter - Napoli (20.30)

TABELA: Juventus 50, Napoli (-1) 41, Inter (-1) 33, Lacio 31, Sampdorija 29, Milan 28, Atalanta 25, Fiorentina 25, Sasuolo (-1) 25, Parma 25, Roma (-1) 24, Torino (-1) 23, Kaljari 20, Đenova 19, Empoli (-1) 16, SPAL (-1) 16, Udineze (-1) 14, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo 5*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar