"Јокић је као Мандела, Кинг или Ганди!"

Бил Волтон, легендарни амерички кошаркаш, није крио одушевљење Николом Јокићем па га је тако упоредио са великим светским револуиционарима.

Кошарка 28.12.2018 | 21:30
"Јокић је као Мандела, Кинг или Ганди!"
Волтон, који је играо 80-тих година прошлог века, причао је за "Тхе Атхлетиц" о центру Денвер Нагетса и његовој способности да види унапред потезе.

"Никола је прелеп кошаркаш који игра главом. Он има нешто што се изгледа изгубило у свету, а то је периферна визија. Када ходате улицом, када возите ауто или када возите бицикло, запањујујће је колико фали те визије. Али Никола Јокић је противотров за многе наше проблеме у животу", рекао је Волтон новинару Нику Космидеру. 

Јокић ове сезоне играо сјајну кошарку и после 18,2 поена, 10 скокова и 7,3 асистенције за 30 минута на терену. 

"Када видите некога као што је Нелсон Мандела, Мартин Лутер Кинг или Махатма Ганди, неко ко види будућност пре било кога другог, неко ко зна где треба да буде, где жели да буде, то вам је Никола Јокић. Срећа креће када себичност нестане. У игри у којој преовладавају играчи који непрестано играју само за себе, Никола је удисај свежег ваздуха. Гледати њега како игра кошарку је као да гледате Боба Дилана како пева", јасан је био Волтон. 

Бил Волтон је у каријери играо за Портланд, Лос Анђелес Клиперсе и Бостон Селтиксе. Најбоље је наступао у дресу Блејзерса где је током четири године просечно бележио 17 поена и 13,5 скокова. После тога је доживео повреду и каријеру му је ишло силазном путањом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар