Емери би да плати излазну клаузулу за вјерног ратника Банегу!

Арсенал креће у нову офанзиву. . .

Фудбал 28.12.2018 | 22:30
Емери би да плати излазну клаузулу за вјерног ратника Банегу!
Арсеналова потрага за штопером и крилним офанзивцем у јануару могла би да доведе до ангажмана у срцу везног реда.

После разговора с новим директором Раулом Санљехијем, Емери је одлучио да ове зиме још једном окуша срећу и проба да купи Евера Банегу из Севиље. За неког ова одлука можда делује изненађујуће, међутим потпуно има смисла. Уколико би се трансфер догодио, Банега би практично дошао као замена за Арона Рамзија, коме уговор са Арсеналом истиче на лето, а из сплета разних околности наставка исте готово сигурно неће бити. Са Банегом у причи то би било дефинитивно. Такође, Арсенал ће вероватно већ током зиме пробати да се реши и Мохамеда Елненија, који није у озбиљним Емеријевим плановима. 

Притом, Арсенал у тој причи не би морао да се излаже великим трошковима. Банега са Севиљом има потписану откупну клаузулу на само 20.000.000 евра, што Арсеналу не би био проблем да исплати, поготово јер Емери инсистира на његовом доласку још од летос. Подсетимо, тада је Емери у сарадњи с донедавним клупским директором Иваном Газидисом, радио на остварењу трансфера, али се он није догодио. Газидис се летос састао неколико пута са Банегом, а посао је пропао јер Аргентинац није желео да се сели из града у којем се његова породица осећа као код куће.

Мада је питање да ли су се ствари сада промениле, Емери и Санљехи сада желе да пробају још једном, у нади да ће Банегу приволети да дође на Емирејтс.

Емери је био тај који је довео Банегу у Севиљу лета 2014. из Валенсије за само 2.500.000 евра и у наредне две године имали су сјајан однос. Освојене су две титуле у Лиги Европе, а Банега је играо најбољи фудбал каријере. Убрзо по Емеријевом одласку у ПСЖ и Банега је окренуо нови лист, потписао за Интер као слободан играч, али никада није пружао игре на истом нивоу. После годину дана вратио се у Севиљу за 7.000.000 евра и сада је стандардан у клубу са стадиона Рамон Санчез Пизхуан. Ове сезоне је на 28 утакмица у свим такмичењима скупио осам голова и пет асистенција.

Очигледно је да Емери жели да створи Арсенал на турбо погон, потпомогнут радилицама које играју с много жара и енергије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар