Emeri bi da plati izlaznu klauzulu za vjernog ratnika Banegu!

Arsenal kreće u novu ofanzivu. . .

Fudbal 28.12.2018 | 22:30
Emeri bi da plati izlaznu klauzulu za vjernog ratnika Banegu!
Arsenalova potraga za štoperom i krilnim ofanzivcem u januaru mogla bi da dovede do angažmana u srcu veznog reda.

Posle razgovora s novim direktorom Raulom Sanljehijem, Emeri je odlučio da ove zime još jednom okuša sreću i proba da kupi Evera Banegu iz Sevilje. Za nekog ova odluka možda deluje iznenađujuće, međutim potpuno ima smisla. Ukoliko bi se transfer dogodio, Banega bi praktično došao kao zamena za Arona Ramzija, kome ugovor sa Arsenalom ističe na leto, a iz spleta raznih okolnosti nastavka iste gotovo sigurno neće biti. Sa Banegom u priči to bi bilo definitivno. Takođe, Arsenal će verovatno već tokom zime probati da se reši i Mohameda Elnenija, koji nije u ozbiljnim Emerijevim planovima. 

Pritom, Arsenal u toj priči ne bi morao da se izlaže velikim troškovima. Banega sa Seviljom ima potpisanu otkupnu klauzulu na samo 20.000.000 evra, što Arsenalu ne bi bio problem da isplati, pogotovo jer Emeri insistira na njegovom dolasku još od letos. Podsetimo, tada je Emeri u saradnji s donedavnim klupskim direktorom Ivanom Gazidisom, radio na ostvarenju transfera, ali se on nije dogodio. Gazidis se letos sastao nekoliko puta sa Banegom, a posao je propao jer Argentinac nije želeo da se seli iz grada u kojem se njegova porodica oseća kao kod kuće.

Mada je pitanje da li su se stvari sada promenile, Emeri i Sanljehi sada žele da probaju još jednom, u nadi da će Banegu privoleti da dođe na Emirejts.

Emeri je bio taj koji je doveo Banegu u Sevilju leta 2014. iz Valensije za samo 2.500.000 evra i u naredne dve godine imali su sjajan odnos. Osvojene su dve titule u Ligi Evrope, a Banega je igrao najbolji fudbal karijere. Ubrzo po Emerijevom odlasku u PSŽ i Banega je okrenuo novi list, potpisao za Inter kao slobodan igrač, ali nikada nije pružao igre na istom nivou. Posle godinu dana vratio se u Sevilju za 7.000.000 evra i sada je standardan u klubu sa stadiona Ramon Sančez Pizhuan. Ove sezone je na 28 utakmica u svim takmičenjima skupio osam golova i pet asistencija.

Očigledno je da Emeri želi da stvori Arsenal na turbo pogon, potpomognut radilicama koje igraju s mnogo žara i energije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar