ПЛ: Фулам није посљедњи, али још колико?!

У првом мечу 19. кола Фулам испустио победу против Вулверхемптона. Фуламу само бод – Митровићев шут за победу заустављен на линији! Фудбалери Фулама ремизирали су 1:1 (0:0) са Вулверхемптоном, на премијери традиционалног кола за "Боксинг деј" у Енглеској.  Агонија Фулама се наставља: Месец дана без победе, Митровић 500 минута без гола! Домаћину није било довољно ни вођство против Вулвса, док српски нападач није успео да крунише велики број шанси, међу којима је и колосална у првом минуту надокнаде - 1:1.

Фудбал 26.12.2018 | 16:00
ПЛ: Фулам није посљедњи, али још колико?!
У сјајном мечу на Крејвен Котиџу Александар Митровић није имао среће да прекине голгетерски пост и донесе тријумф Фуламу.

Најбољи српски фудбалер у 2018. је минут пре краја сјајно реаговао након испуцавања голмана Рика, примио лопту и изборио позицију за шут поред двојице играча Вулвса, савладао је и голмана, али је његов шут заустављен испред гол линије.

Митровић је имао сјајну гол шансу и крајем првог полувремена, сам је себи обезбедио позицију, али није добро финиширао, његов ударац левом ногом је ишао право у голмана Вулвса. 

Фулам је повео 16 минута пре краја голом Рајана Сесењоа, али није прошло ни десет минута када је Саис искористио сјајно убацивање лопте у петерац и поравнао. 

Фулам је ремизирао друго коло у низу, трећи пут у последњих пет, те остао без тријумфа шесто узастопно коло, па је и даље при дну табеле са само 11 бодова, једним више од Хадерсфилда који касније гостује Манчестер јунајтеду. 

С друге стране, Вулвси су на деоби осме позиције са Борнмутом са по 26 бодова, а уочи гостовања Тотенхему на Вемблију.

Фулам и Хадерсфилд су клубови са најмање победа ове сезоне у Премијер лиги. Забележили су тек две. Екипа са Крејвен Котиџа је у среду била близу да упише и трећу, другу за Клаудија Ранијерија, али је брзо прокоцкала вођство против Вулверхемптона, тако да је морала да се задовољи бодом.

И тај један био је довољан Фуламу да барем на неко време препусти "фењер" Хадерсфилду, који је са десет бодова остао сам на дну, али поред бода мање од Фулама има и меч заостатка (од 16 сати гостује Манчестер јунајтеду).

Александар Митровић имао је две одличне прилике, реаговао је у обе мајсторски, али је код прве лоше шутирао, а код друге, и то у 91. минуту при резултату 1:1, погодио је противничког играча, таман толико да лопта успори и да је са гол-аут линије "очисти" други фудбалер Вулвса.

Фулам је повео преко Рајана Сесењона у 74. минуту, али је предност успео да сачувао тек до 85, када је Мароканац Ромаин Сиас изједначио.

Занимљиво да ће 2018. годину Фулам и Хадерсфилд заокружити међусобним дуелом у суботу.

Неће, једноставно их неће! Фулам је водио од 74. минута утакмице са Вулверхемптоном, али му ни то није било довољно за победу, пошто је Ромен Саис пет минута искористио још једну лошу реакцију последње линије екипе Клаудија Ранијерија и поставио коначан резултат меча - 1:1 (0:0).

Екипа са Крејвен Котиџа тако сада више од месец дана не зна за победу, а део потпуне агоније сада је и српски нападач Александар Митровић, који није успео да искористи велики број прилика на овој утакмици, међу којима је и она из првог минута надокнаде, када му је лопту са гол-линије Вулвса скинуо Конор Коади.

Митровић се последњи пут у стрелце уписао 24. новембра у победи над Саутемптоном, када је био стрелац два поготка свог тима. Од последњег поготка провео је читавих 500 минута на терену, али ниједном није успео да затресе мрежу ривала...

Ипак, имао је право Нуно Еспирито Санто када је пред почетак меча управо Митровића ословио за најећу опасност по свој гол. Одлично се градио српски голгетер, обезбеђивао себи довољно простора, имао чак седам покушаја у првих 45 минута, али није успео да савлада Руја Патрисија. Све то могао је да казни лукави Раул Хименез,чији акробатски покушај ипак није био кобан по домаћина.

Увођење Рајана Сесењона, који је пропусти две утакмице због повреде препона, донело је Ранијеријевом тиму разноврсније опције у нападу, а управо је суперталентовани крилни нападач донео Фуламу толико жељено вођство у 74. минуту.

Ипак, онда када је требало увести меч у мирну завршницу Вулвси су пронашли пут до изједначења. Дозволили су дефанзивци Фулама да им играч прво остане сам на левом боку, а онда и да лопта прође кроз читав шеснаестрац до друге стативе, где је очајно реаговао Џо Брајан, а Ромен Саис из непосредне близине затресе мрежу несрећног Серхија Рика.

Резултати, 19. КОЛА:

Фулам - Вулверхемптон 1:1 (0:0)
/Сесењон 74 - Саис 85/

16.00

Барнли – Евертон 
Кристал Палас – Кардиф
Лестер - Манчестер сити
Ливерпул – Њукасл
Манчестер јунајтед – Хадерсфилд
Тотенхем - Борнмут 

18.15

Брајтон - Арсенал 

20.30

Вотфорд – Челси

четвртак

Саутемптон – Вест Хем (20.45)

ТАБЕЛА: Ливерпул 48, Манчестер сити 44, Тотенхем 42, Челси 37, Арсенал 37, Манчестер јунајтед 29, Вотфорд 27, Борнмут 26, Вулверхемптон (+1) 26, Лестер 25, Евертон 24, Вест Хем 24, Брајтон 21, Кристал Палас 18, Њукасл 17, Саутемптон 15, Кардиф 14, Барнли 12, Фулам (+1), 11 Хадерсфилд 10.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар