PL: Fulam nije posljednji, ali još koliko?!

U prvom meču 19. kola Fulam ispustio pobedu protiv Vulverhemptona. Fulamu samo bod – Mitrovićev šut za pobedu zaustavljen na liniji! Fudbaleri Fulama remizirali su 1:1 (0:0) sa Vulverhemptonom, na premijeri tradicionalnog kola za "Boksing dej" u Engleskoj.  Agonija Fulama se nastavlja: Mesec dana bez pobede, Mitrović 500 minuta bez gola! Domaćinu nije bilo dovoljno ni vođstvo protiv Vulvsa, dok srpski napadač nije uspeo da kruniše veliki broj šansi, među kojima je i kolosalna u prvom minutu nadoknade - 1:1.

Fudbal 26.12.2018 | 16:00
PL: Fulam nije posljednji, ali još koliko?!
U sjajnom meču na Krejven Kotidžu Aleksandar Mitrović nije imao sreće da prekine golgeterski post i donese trijumf Fulamu.

Najbolji srpski fudbaler u 2018. je minut pre kraja sjajno reagovao nakon ispucavanja golmana Rika, primio loptu i izborio poziciju za šut pored dvojice igrača Vulvsa, savladao je i golmana, ali je njegov šut zaustavljen ispred gol linije.

Mitrović je imao sjajnu gol šansu i krajem prvog poluvremena, sam je sebi obezbedio poziciju, ali nije dobro finiširao, njegov udarac levom nogom je išao pravo u golmana Vulvsa. 

Fulam je poveo 16 minuta pre kraja golom Rajana Sesenjoa, ali nije prošlo ni deset minuta kada je Sais iskoristio sjajno ubacivanje lopte u peterac i poravnao. 

Fulam je remizirao drugo kolo u nizu, treći put u poslednjih pet, te ostao bez trijumfa šesto uzastopno kolo, pa je i dalje pri dnu tabele sa samo 11 bodova, jednim više od Hadersfilda koji kasnije gostuje Mančester junajtedu. 

S druge strane, Vulvsi su na deobi osme pozicije sa Bornmutom sa po 26 bodova, a uoči gostovanja Totenhemu na Vembliju.

Fulam i Hadersfild su klubovi sa najmanje pobeda ove sezone u Premijer ligi. Zabeležili su tek dve. Ekipa sa Krejven Kotidža je u sredu bila blizu da upiše i treću, drugu za Klaudija Ranijerija, ali je brzo prokockala vođstvo protiv Vulverhemptona, tako da je morala da se zadovolji bodom.

I taj jedan bio je dovoljan Fulamu da barem na neko vreme prepusti "fenjer" Hadersfildu, koji je sa deset bodova ostao sam na dnu, ali pored boda manje od Fulama ima i meč zaostatka (od 16 sati gostuje Mančester junajtedu).

Aleksandar Mitrović imao je dve odlične prilike, reagovao je u obe majstorski, ali je kod prve loše šutirao, a kod druge, i to u 91. minutu pri rezultatu 1:1, pogodio je protivničkog igrača, taman toliko da lopta uspori i da je sa gol-aut linije "očisti" drugi fudbaler Vulvsa.

Fulam je poveo preko Rajana Sesenjona u 74. minutu, ali je prednost uspeo da sačuvao tek do 85, kada je Marokanac Romain Sias izjednačio.

Zanimljivo da će 2018. godinu Fulam i Hadersfild zaokružiti međusobnim duelom u subotu.

Neće, jednostavno ih neće! Fulam je vodio od 74. minuta utakmice sa Vulverhemptonom, ali mu ni to nije bilo dovoljno za pobedu, pošto je Romen Sais pet minuta iskoristio još jednu lošu reakciju poslednje linije ekipe Klaudija Ranijerija i postavio konačan rezultat meča - 1:1 (0:0).

Ekipa sa Krejven Kotidža tako sada više od mesec dana ne zna za pobedu, a deo potpune agonije sada je i srpski napadač Aleksandar Mitrović, koji nije uspeo da iskoristi veliki broj prilika na ovoj utakmici, među kojima je i ona iz prvog minuta nadoknade, kada mu je loptu sa gol-linije Vulvsa skinuo Konor Koadi.

Mitrović se poslednji put u strelce upisao 24. novembra u pobedi nad Sautemptonom, kada je bio strelac dva pogotka svog tima. Od poslednjeg pogotka proveo je čitavih 500 minuta na terenu, ali nijednom nije uspeo da zatrese mrežu rivala...

Ipak, imao je pravo Nuno Espirito Santo kada je pred početak meča upravo Mitrovića oslovio za najeću opasnost po svoj gol. Odlično se gradio srpski golgeter, obezbeđivao sebi dovoljno prostora, imao čak sedam pokušaja u prvih 45 minuta, ali nije uspeo da savlada Ruja Patrisija. Sve to mogao je da kazni lukavi Raul Himenez,čiji akrobatski pokušaj ipak nije bio koban po domaćina.

Uvođenje Rajana Sesenjona, koji je propusti dve utakmice zbog povrede prepona, donelo je Ranijerijevom timu raznovrsnije opcije u napadu, a upravo je supertalentovani krilni napadač doneo Fulamu toliko željeno vođstvo u 74. minutu.

Ipak, onda kada je trebalo uvesti meč u mirnu završnicu Vulvsi su pronašli put do izjednačenja. Dozvolili su defanzivci Fulama da im igrač prvo ostane sam na levom boku, a onda i da lopta prođe kroz čitav šesnaestrac do druge stative, gde je očajno reagovao Džo Brajan, a Romen Sais iz neposredne blizine zatrese mrežu nesrećnog Serhija Rika.

Rezultati, 19. KOLA:

Fulam - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/Sesenjon 74 - Sais 85/

16.00

Barnli – Everton 
Kristal Palas – Kardif
Lester - Mančester siti
Liverpul – Njukasl
Mančester junajted – Hadersfild
Totenhem - Bornmut 

18.15

Brajton - Arsenal 

20.30

Votford – Čelsi

četvrtak

Sautempton – Vest Hem (20.45)

TABELA: Liverpul 48, Mančester siti 44, Totenhem 42, Čelsi 37, Arsenal 37, Mančester junajted 29, Votford 27, Bornmut 26, Vulverhempton (+1) 26, Lester 25, Everton 24, Vest Hem 24, Brajton 21, Kristal Palas 18, Njukasl 17, Sautempton 15, Kardif 14, Barnli 12, Fulam (+1), 11 Hadersfild 10.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar