Ренфро се опростио од Манресе - стиже ли у Партизан?!

Претходних дана спекулисало се да би Алекс Ренфро требало да појача Партизан, а то је све извесније након последњих дешавања.  Ренфро се на Тwиттеру опростио од Манресе.  "Претпостављам да је сада званично. Желим да се захвалим свима у Манреси", написао је Ренфро и тако најавио долазак у Београд.

Кошарка 26.12.2018 | 16:45
Ренфро се опростио од Манресе - стиже ли у Партизан?!
Американац са пасошем БиХ се јавно опростио од свог досадашњег клуба Манресе, што је знак да би ускоро могао да стигне у Београд.

Ове сезоне просечно бележи 14,5 поена уз 5,8 асистенција у шпанској Ендеса лиги.

"Претпостављам да је сада званично. Желим да се захвалим свима у Манреси за љубав који су показали према мени и мојој породици откад смо дошли. Заиста бих волео да сам се задржао и наставио сјајну сезону коју имамо до сада. Недостајаће ми ово место",написао је Ренфро на Твитеру. 

Искусни Американац Алекс Ренфро од недавно је последње појачање Партизана и требало би да унапреди организацију игру црно-белих.

Ренфро је последњих неколико месеци провео у Шпанији, где је бранио боје Манресе. Американац се у среду, путем Тwиттера, захвалио и опростио од навијача Манресе.

Даље у коментарима америчком кошаркашу су многи навијачи Партизана пожелели добродошлицу у клуб и Београд.

Ренфро је бивши члан низа евролигашких клубова (Басконија, Алба, Бајерн, Галатасарај, Барселона) одиграо је запажено први део ове сезоне у екипи Манресе (14,5 поена и 5,8 асистенција по мечу) а на почетку европске каријере наступао је у АБА лиги, у којој је носио дрес Загреба, у сезони 2010/11.

Вест о растанку убрзо је потврдила и Манреса на друштвеним мрежама. Подсетимо, у кошаркашким кулоарима кружила је прича да је за потенцијални потпис Ренфроа у Партизану кључни датум 1. јануар, пошто је у његовом уговору са Манресом стајала клаузула да би тада могао да оде ако стигне понуда од клуба из неког другог такмичења и уколико може да плати откупну клаузулу. Али, није откривено о којој суми је реч.

Како је Манреса потврдила, у уговору некадашњег репрезентативца Босне и Херцеговине постојала је и излазна клаузула, а он је затражио од клуба да буде активирана како би "отишао у други клуб". Манреса је села за преговарачки сто, договорила све услове раскида сарадње и омогућила Ренфроу да већ данас постане слободан играч, иако би по слову уговора то могао да буде тек од почетка наредне године. Ренфро је са Манресом имао потписан уговор на годину дана. 

Подсетимо, Ренфро је већ наступао у Јадранској лиги и то за Загреб у сезони 2001/02. Партизан дуже време тражи појачање на позицији бека, а Ренфро је последње име које се доводило у везу са црно-белима.

Следећа станица - Београд?

Ренфро има 32 године, игра на позицији плејмејкера и бека шутера, а пре Манресе је наступао за Галатасарај, Барселону, Бајерн Минхен, Албу, Басконију, Јенисеј, Бамберг, Ваљадолид, Бриндизи, Загреб и Ригу. 

Од 2015. има држављанство БиХ с којом је учествовао на Евробаскету 2015. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар