Renfro se oprostio od Manrese - stiže li u Partizan?!

Prethodnih dana spekulisalo se da bi Aleks Renfro trebalo da pojača Partizan, a to je sve izvesnije nakon poslednjih dešavanja.  Renfro se na Twitteru oprostio od Manrese.  "Pretpostavljam da je sada zvanično. Želim da se zahvalim svima u Manresi", napisao je Renfro i tako najavio dolazak u Beograd.

Košarka 26.12.2018 | 16:45
Renfro se oprostio od Manrese - stiže li u Partizan?!
Amerikanac sa pasošem BiH se javno oprostio od svog dosadašnjeg kluba Manrese, što je znak da bi uskoro mogao da stigne u Beograd.

Ove sezone prosečno beleži 14,5 poena uz 5,8 asistencija u španskoj Endesa ligi.

"Pretpostavljam da je sada zvanično. Želim da se zahvalim svima u Manresi za ljubav koji su pokazali prema meni i mojoj porodici otkad smo došli. Zaista bih voleo da sam se zadržao i nastavio sjajnu sezonu koju imamo do sada. Nedostajaće mi ovo mesto",napisao je Renfro na Tviteru. 

Iskusni Amerikanac Aleks Renfro od nedavno je poslednje pojačanje Partizana i trebalo bi da unapredi organizaciju igru crno-belih.

Renfro je poslednjih nekoliko meseci proveo u Španiji, gde je branio boje Manrese. Amerikanac se u sredu, putem Twittera, zahvalio i oprostio od navijača Manrese.

Dalje u komentarima američkom košarkašu su mnogi navijači Partizana poželeli dobrodošlicu u klub i Beograd.

Renfro je bivši član niza evroligaških klubova (Baskonija, Alba, Bajern, Galatasaraj, Barselona) odigrao je zapaženo prvi deo ove sezone u ekipi Manrese (14,5 poena i 5,8 asistencija po meču) a na početku evropske karijere nastupao je u ABA ligi, u kojoj je nosio dres Zagreba, u sezoni 2010/11.

Vest o rastanku ubrzo je potvrdila i Manresa na društvenim mrežama. Podsetimo, u košarkaškim kuloarima kružila je priča da je za potencijalni potpis Renfroa u Partizanu ključni datum 1. januar, pošto je u njegovom ugovoru sa Manresom stajala klauzula da bi tada mogao da ode ako stigne ponuda od kluba iz nekog drugog takmičenja i ukoliko može da plati otkupnu klauzulu. Ali, nije otkriveno o kojoj sumi je reč.

Kako je Manresa potvrdila, u ugovoru nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine postojala je i izlazna klauzula, a on je zatražio od kluba da bude aktivirana kako bi "otišao u drugi klub". Manresa je sela za pregovarački sto, dogovorila sve uslove raskida saradnje i omogućila Renfrou da već danas postane slobodan igrač, iako bi po slovu ugovora to mogao da bude tek od početka naredne godine. Renfro je sa Manresom imao potpisan ugovor na godinu dana. 

Podsetimo, Renfro je već nastupao u Jadranskoj ligi i to za Zagreb u sezoni 2001/02. Partizan duže vreme traži pojačanje na poziciji beka, a Renfro je poslednje ime koje se dovodilo u vezu sa crno-belima.

Sledeća stanica - Beograd?

Renfro ima 32 godine, igra na poziciji plejmejkera i beka šutera, a pre Manrese je nastupao za Galatasaraj, Barselonu, Bajern Minhen, Albu, Baskoniju, Jenisej, Bamberg, Valjadolid, Brindizi, Zagreb i Rigu. 

Od 2015. ima državljanstvo BiH s kojom je učestvovao na Evrobasketu 2015. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar