Зато су шампиони: "Делфини" помажу дјецу из Свратишта!

Прослављени српски ватерполо репрезентативци Андрија Прлаиновић, Милан Алексић и Душан Мандић су Свратишту за децу уручили чек у износу од 250. 000 динара.  Српски ватерполисти годинама уназад маестралним играма и бројним трофејима увесељавају наш народ због чега су истински спортски хероји и миљеници нације.

Остали спортови 26.12.2018 | 21:30
Зато су шампиони: "Делфини" помажу дјецу из Свратишта!
У духу наступајућих новогодишњих и божићних празниика ватерполисти су овог пута одлучили да обрадују малишане из Свратишта за децу.

Прослављени српски ватерполо репрезентативци Андрија Прлаиновић, Милан Алексић и Душан Мандић уручили су донацију у износу од 250.000 динара.

Донација ће бити усмерена за развој програма образовања, којим ова институција уз пружање уточишта, оброка, одеће, здравствене неге и бројних других видова подршке настоји да унапреди квалитет живота деце која живе или раде на улици.

Поред новчане донације, Прлаиновић, Алексић и Мандић су обрадовали штићенике Свратишта за децу узраста од пет до 15 година новогодишњим пакетићима.

"Празници су време емпатије, хуманости и даривања. Тада сви ми, а посебно они најмлађи и најрањивији, прижељкујемо радост, љубав и мир. Не смемо да заборавимо да је и у овом периоду Свратиште за децу једино сигурно уточиште за стотине малишана који живе на улици. Ово је место на којем можемо да спречимо и смањимо негативне последице начина живота на који су ова деца принуђена, да их укључимо у образовни и здравствени систем и створимо услове за њихово срећније одрастање", рекао је Прлаиновић.

Координаторка Свратишта за децу Мина Лукић истакла је да се Свратишта налазе на две локације у Београду, и их током зиме да дневном нивоу посети око 80 дечака и девојчица. Овај број варира од дана до дана и зависи од временски услова и доба године. 

"Подршка нам веома значи и срећни смо што наши партнери препознају важност услуге Свратишта и њеног значаја за децу. Посебно бих волела да истакнем захвалност према Андрији Прлаиновићу, Милану Алексићу и Душану Мандићу, као и запосленима у компанији Униqа који су учествовали у акцији", рекла је Лукићева.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар