Милутинов међу три најбоља центра Евролиге!

Центар Олимпијакоса Никола Милутинов налази се међу тројицом најбољих центара Евролиге у избору специјализованог кошаркашког портала Еурохоопс.

Кошарка 28.12.2018 | 18:30
Милутинов међу три најбоља центра Евролиге!
Њему друштво праве још и Јан Весели из Фенербахчеа и Брендон Дејвис из Жалгириса.

Србин ове сезоне у дресу Пирејаца има 10,7 поена уз шут 65,2 одсто за два поена, 7,6 скокова и индексом 18,6.

Еурохоопс констатује да није претеривање када се каже да је на центарској позицији сам носио Олимпијакос ове сезоне. 

Најбољи је скакач своје екипе и први је у индексу (260) и до сада је имао два признања за МВП играча кола у Евролиги. Да подсетимо, некадашњи играч Партизана има 24 године.

Још један бивши "гробар" је на овој листи. Јан Весели је знатно искуснији од Милутинова, а игра и у тиму који је био на Фајнал фору у Београду пре седам месеци. 

Весели у новој сезони има 15 поена, 5,8 скокова, 1,4 украдених и 2,8 асистенција по мечу уз индекс 22,2. Са списка су у последњем тренутку изостављени Артурас Гудаитис, Венсан Поарије и Густаво Ајон, а Чех игра најбољу сезону у Фенеру. 

Скок, закуцавање преко играча, импресивни проценти из игре (68%), појачана одбрана и одлична сарадња са Костасом Слукасом, препоручили су га за место најбољег, не само на позицији центра, већ и у Евролиги. 

Трећи у избору Еурохоопса је Брендон Дејвис. Он је такође играо на Ф4 у Београду, али је његов тим поражен управо од Фенера у полуфиналу, пре него што ће Реал Мадрид освојити титулу првака Европе. 

Дејвис уписује 15,7 поена, 5,6 скокова, 2,1 асистенцију и индекс 19 по утакмици. Његов успон је кренуо прошле сезоне и од тада код Шарунаса Јасикевичуса игра добро. 

У Жалгирису је први по поенима, скоковима, украденим лоптама, блокадама, изнуђеним фауловима и индексу корисности. 

Да подсетимо, Николин Олимпијакос је тренутно пети у Евролиги са скором 9-5, Жалгирис је шести са 7-7, а Фенербахче је први са 13 победа и само једним поразом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар