Сурови Божић у кући Инзагија, хоће ли брат смијенити брата?!

Дерби који би могао некоме да преседне. . .  Брат против брата, Симоне и Филипо Инзаги играју за бодове! Неће само Енглези играти на Боксинг деј. Лопта ће се котрљати и у Италији где се игра 18. коло Серије А.

Фудбал 26.12.2018 | 09:45
Сурови Божић у кући Инзагија, хоће ли брат смијенити брата?!
Можда највише пажње привлачи вечерњи дерби између Интера и Наполија, али пре тога биће још један интересантан дуел, између Болоње и Лација.

Пре свега због тога што ће то бити судар два брата тренера, Филипа са једне (Болоња) и Симонеа, који води екипу Лација.

"Признајем, биће то необична утакмица, у којој ће, свакако, бити присутне велике емоције, посебно за чланове наше породице који нас воле обојицу. Биће добар осећај играти против брата, али непријатан за породицу и посебно за децу која ће бити на стадиону. Шта друго да кажем, нека најбољи победи, можда звучи чудно, али чим лопта крене са центра обојица ћемо радити наш посао, без личних емоција", изјавио је Филипо Инзаги.

Болоња је без победе пуних десет утакмица и на њему ће свакако бити већи притисак да победи, јер је тим угроожен и налази се на 18. месту. Лацију иде боље, налазе се при врху, тачније на четвртом месту.

Симоне Инзаги каже да им ово неће бити први окршај, јер су и као играчи играли један против другог.

"Честитали смо један другом Божић, чули смо се. Као фудбалери играли смо један против другог, али ово сада је много другачије. Знам шта да очекујем од меча, Болоња се бори за опстанак. Мој брат зна како да уведе њихов брод у сигурну луку, не бринем за њега", поручио је Симоне Инзаги.

Иако су рођена браћа, Пипо и Симоне Инзаги, нису провели овај Божић заједно с породицом. Данас ће морати да се виде када се буду сусрели Болоња и Лацио негде око 15 часова. Поклоне разменити неће јер у оваквим утакмицама нема пријатељства, а теже је оном славнијем, Филипу, који се очајнички бори да сачува посао на Ренато Далари. Биће ово и први тренерски окршај чувене браће, а пре тога као играчи играли су седам пута један против другог.

Ако не рачунамо Куп меч са Кротонеом на свом терену и победу од 3:0, Болоња није славила већ десет утакмица у Серији А. Лоша серија резултата довела ју је на 18. позицију и ивицу испадања у Серију Б, а логично је да се због тога највише дрма клупа Пипу Инзагију, којем ће рођени млађи брат сутра пробати да још више отежа посао и можда му чак и победом лично потпише оставку.

"Биће то чудна утакмица, а сигурно ће носити са собом и велике емоције, посебно за чланове наше породице који нас воле обојицу. Биће добар осећај играти против брата, не верујем да ће бити пријатан за породицу и посебно за децу која ће бити на стадиону. Нека најбољи победи, можда звучи чудно, али чим лопта крене са центра обојица ћемо радити наш посао, без личних емоција", рекао је Пипо Инзаги.

Симоне у последње време лакше дише, после победе над Каљаријем од 3:1 Лацио је четврти па мирно путује у Болоњу.

"Биће то посебно занимљив меч за наше родитеље. Као фудбалери играли смо један против другог, али ово је много другачије. Честитали смо један другом Божић телефоном данас. Знам шта нас очекује, органиозована Болоња која се бори за опстанак. Мој брат зна како да уведе њихов брод у сигурну луку, не бринем се за њега", рекао је Симоне Инзаги.

На послетку огласио и отац Ђанкарло, који је одлучио ипак да присуствује утакмици иако то првобитно није желео.

"Ово је први Божић да нисмо вечерали заједно као породица. Чудно се осећам. Жао ми је, искрено, али такав је посао. Тако смо Марина (мајка) и ја ове вечери сами. Идем сутра на утакмицу. Нисам желео, али су ме убедили. Нећу навијати ни за кога. Немам срца. Жао ми је јер је обојици преко потребна победа. Филипо ме је убедио да дођем, рекао ми да је ово прва можда и једина утакмица њих двојице као тренера у историји. Биће ми тешко, они су стварно везани, чак за нову годину иду истим авионом на Малдиве, једино ће остати у различитим селима", испричао је Ђанкарло Инзаги.

Како било, очекује нас врло занимљива утакмица данас на Далари. Окршај између Болоње и Лација почиње у 15 часова, па ко преживи... 

Серија А, 18. коло

среда

12.30 Фрозиноне - Милан
15.00 Аталанта - Јувентус
15.00 Болоња - Лацио
15.00 Фиорентина - Парма
15.00 Каљари - Ђенова
15.00 Сампдорија - Кјево
18.00 Рома - Сасуоло
18.00 СПАЛ - Удинезе
18.00 Торино - Емполи
20.30 Интер - Наполи

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар